zondag 22 juli 2018 | week 29
Home » Algemeen » Financiële steun blijft nodig voor Hospice Lansingerland
Eduard van Gijzen en Gerard Lexmond. Middelste rij: Annette Docter

Financiële steun blijft nodig voor Hospice Lansingerland

Nieuwe vrienden en sponsors van harte welkom!

Financiële steun blijft nodig voor Hospice Lansingerland

Bergschenhoek – Het bestuur van de Stichting Vrienden van Hospice Lansingerland zoekt nieuwe ‘vrienden’ en sponsors: particulieren en bedrijven die Hospice Lansingerland willen steunen met een jaarlijkse financiële bijdrage. In het hospice aan de Burgemeester van Oostenweg 10 in Bergschenhoek, kunnen terminaal zieke mensen de laatste fase van hun leven doorbrengen in een gastvrije en huiselijke omgeving. Ze worden omringd met veel zorg en aandacht. Uw geld wordt dus heel goed besteed. Doet u mee?

“Direct bij de oprichting van het hospice in 2011 hebben veel mensen en bedrijven spontaan hun steun toegezegd en zijn vriend of sponsor geworden”, begint Geertjan Ouwendijk te vertellen. Geertjan zet zich binnen het bestuur actief in voor het wervingsbeleid. “Nu, zes jaar later, willen we opnieuw een oproep doen aan iedereen om ons structureel te steunen, zodat het hospice de intensieve zorg kan blijven bieden. Elk jaar is er ongeveer 70.000 euro nodig aan extra inkomsten, naast de bijdragen die we ontvangen van de overheid, zorgverzekeraars en eigen bijdragen. Inwoners, bedrijven, winkels of organisaties in de regio die ons willen steunen, zijn van harte welkom.”

Lichtjesavond

Naast het werven van donateurs en sponsors, organiseert het bestuur regelmatig acties om geld in te zamelen voor het hospice. Op dit moment worden – samen met de Lions Berkel en Rodenrijs -voorbereidingen getroffen voor het organiseren van een Lichtjesavond in het Berkelse Lionsbos op zaterdagavond 4 november. “Het wordt een avond waarop we alle inwoners van Lansingerland de mogelijkheid bieden om geliefden te gedenken en het leven te vieren”, aldus voorzitter Jeanette Voets. Ook organiseren winkeliers en bedrijven zelf acties waarbij de opbrengst ten goede komt aan het hospice.

Blij met elk bedrag

“De hoogte van het te doneren bedrag is helemaal vrij”, vult Jeanette aan. “Met elke tien euro zijn we al heel erg blij. Veel kleine bedragen maken immers ook één groot bedrag. Mensen die meer willen geven kunnen lid worden van de Club van 100 (100 euro per jaar) of de Club van 250 (250 euro per jaar).”

Meld u aan!

Wilt u graag vriend of sponsor worden van Hospice Lansingerland en jaarlijks een bedrag overmaken? Aanmelden kan via de website https://www.hospicelansingerland.nl. U kunt ook een mail sturen naar vrienden@hospicelansingerland.nl.

Check Also

Verkooppunten boek Simone van der Spek

Lansingerland – Vorige week schreven we in deze krant over het eerste eigen boek van …