woensdag 18 juli 2018 | week 29
Home » Nieuws » Geslaagd eerste lustrum HVB-landentoernooi

Geslaagd eerste lustrum HVB-landentoernooi

Geslaagd eerste lustrum HVB-landentoernooi

Lansingerland – Hockeyvereniging Bleiswijk organiseerde zaterdag 24 juni op sportcomplex Merenveld het vijfde HVB-landentoernooi voor kinderen uit de F- en E-pupillen. De weersomstandigheden vielen in eerste instantie nog wat tegen, maar medeorganisator Jeroen de Slegte is toch tevreden over het verloop van de dag.

Sjoerd Keizer

Lang voordat het sportcomplex Merenveld bereikt wordt, zijn de klanken van moderne muziek al duidelijk hoorbaar. Hoe dichterbij je bij het hockeytoernooi komt, hoe gemoedelijker de sfeer aanvoelt. De ouders van de hockeyende kinderen uit de omgeving kijken trots toe hoe de spelers plezier hebben. Volgens Jeroen de Slegte van HVB, gaat het toernooi dan ook vooral om plezier maken. “Ondanks dat het weer een beetje tegenviel aan het begin en iedereen zich een beetje centreerde rondom het clubhuis, straalt verder het plezier van iedereen af.”

500 hockeyende kinderen

“Ouders zijn ieder jaar weer enthousiast. We zijn iets kleiner dan vorig jaar, maar organisatorisch was het ook fijner indelen met 55 teams, wat nu het geval is”, gaat de Slegte verder. “Zo’n 500 kinderen spelen wedstrijden tegen elkaar, waar de stand niet bijgehouden wordt. Natuurlijk houden sommige kinderen de stand wel bij en is het leuk om goed te presteren, maar het gaat op dit toernooi vooral om beter worden en plezier hebben.”
Elk jaar is er op het toernooi een prijs voor het team dat zich het leukst aankleed. Alle teams krijgen een land toegewezen en verkleden zich dan in de stijl van dat land. Team Kroatië won dit jaar; zij hadden een outfit in de kleuren van het land met bijpassende bretels.
Ooit is HVB met dit toernooi begonnen met maar twee vrijwilligers. “Nu zijn dat er zo’n 25 en kunnen we eigenlijk qua grootte van het toernooi niet veel meer groeien. We hopen de komende jaren gewoon te behouden wat we hebben opgebouwd.”
Elk jaar wordt op het jeugdtoernooi een loterij gehouden. De prijzen worden geleverd door de lokale middenstand en het inschrijfgeld van de teams leveren voor HVB altijd een leuk bedrag op. “Maar bij onze loterij gaat één van de twee loten altijd naar een goed doel. Dit jaar is dat stichting Het Vergeten Kind. Dit jaar is er daarvoor € 621,50 opgehaald. Ik vind het belangrijk dat we ook wat doen voor anderen op zo’n toernooi als dit.”

Check Also

Orioles wint ruim en gaat onderuit

Bergschenhoek – Het eerste softbalteam van The Orioles draait mee in de top van de …