maandag 21 mei 2018 | week 21
Home » Heden & Verleden » Rovasta al 50 jaar vertrouwd met roestvaststaal
De huidige directie van Rovasta.

Rovasta al 50 jaar vertrouwd met roestvaststaal

In deze aflevering (126) van Heden & Verleden vieren we feest met Rovasta, dat onlangs het 50-jarig bestaan heeft gevierd.

Wie wil reageren op deze rubriek of zelf een foto met anderen wil delen, kan contact met de redactie van De Heraut opnemen: tel. 010 – 5118892 of redactie@de-heraut.nl.

Door Trees Borkus-Henskens

Rovasta al 50 jaar vertrouwd met roestvaststaal

Rovasta vierde met medewerkers, relaties en andere belangstellenden zowel vrijdag 16 als zaterdag 17 juni het 50-jarig bestaan van de zaak die zijn oorsprong vond in Bergschenhoek, maar inmiddels al bijna 40 jaar Bleiswijk achter de naam heeft staan.

Gerrit Teunissen en Bertus van Vliet richtten in 1967 samen Rovasta op; een bedrijf dat opdrachten uitvoerde in roestvaststaal. Als locatie werd gekozen voor een schuur bij een boerderij langs de Rotte in Bergschenhoek; op de plek waar nu restaurant De Lindehoeve gevestigd is. Na een korte periode werd besloten dat Teunissen alleen verder zou gaan met het bedrijf dat langzaam maar zeker groeide.
De groei nam zulke grote vormen aan dat in 1970 een verhuizing naar de Warmoeziersweg in Bergschenhoek werd gerealiseerd. Drie jaar later volgde al de uitbreiding van 1500 naar 2500 m² werkruimte. In 1979 sloeg Rovasta de vleugels uit naar een nieuwe bedrijfsruimte op bedrijventerrein De Hoefslag in Bleiswijk met aan de Christiaan Huygensstraat een pand met een vloeroppervlak van 6300 m². Ook daar werd later weer een flink stuk bijgebouwd tot de huidige 10.000 m².

In andere handen

Op 1 januari 1999 droeg grondlegger Teunissen het bedrijf middels een management buy-out over aan vier aandeelhouders die al vele jaren bij Rovasta werkten en het bedrijf van binnen en van buiten kenden: Hans Meerman (algemeen directeur), Arie van der Elst (technisch directeur), Peter Verweij (hoofd administratie) en Guus Olie (hoofd verkoop). Hans werkt er inmiddels 41 jaar, Arie 44 jaar, Peter 31 jaar en Guus 39 jaar. Onlangs trad John Hulst toe tot de directie. Hij werkt reeds 28 jaar bij Rovasta. Lang heeft de heer Teunissen niet van zijn rust kunnen genieten, want op 12 november 1999 overleed hij na een verkeersongeval.

Glimmend

Het ‘gouden’ Bleiswijkse bedrijf levert kwaliteitsproducten in roestvaststaal, in de volksmond roestvrijstaal genoemd. Kwaliteit en snelheid, maatwerk en vakmanschap zijn de kenmerken van Rovasta dat een grote diversiteit aan producten levert. Het legde zich toe op de levering van roestvrijstalen maatwerkproducten die van goede kwaliteit waren en er ook nog eens mooi uitzagen. Aanvankelijk bestond de productie vrijwel uitsluitend uit aanrechtbladen, maar van lieverlee werden ook andere producten gemaakt. Soms een enkel stuk, maar ook in beperkte series; overwegend van roestvrijstaal, maar daarnaast ook van messing, koper en aluminium. De klantenkring groeide met het bedrijf mee en inmiddels maakt, levert (en/of monteert) Rovasta aan klanten (veelal wereldwijd) in de jacht- en interieurbouw, aan ziekenhuizen, winkelinrichtingen, apparatuur voor weefselkweek, de RET en Schiphol zijn grote klanten, maar ook Artihove en Bram Ladage zijn al jarenlang klant. Momenteel levert Rovasta Bram’s Gourmet Frites; volop in het nieuws en van deze tijd. Een compleet ingerichte patatkraam in de vorm van een ‘container’ die overal geplaatst kan worden. Daarnaast bestaat de klantenkring uit gemeentelijke instellingen, vervoersbedrijven, beeldend kunstenaars, ontwerpers, installateurs, keukenleveranciers en horecabedrijven. Met een levering op maat die varieert van aanrechtbladen tot bereidingsvaten, van vloergoten tot kunstwerken en van hoekprofielen tot volledige interieurs.
Rovasta produceert in de eigen Bleiswijkse fabriek in Bleiswijk waar de meest moderne apparatuur voor de bewerking van roestvrijstaal ter beschikking staat. Minstens zo belangrijk is het vakmanschap van de medewerkers, waarvan het merendeel al vele jaren bij Rovasta werkt.

Feest

Met een Bram’s Gourmet Frites en heel veel gasten present op het jubileumfeest vierde Rovasta het 50-jarig bestaan. Terugkijkend op een mooie periode, maar ook vooruitkijkend naar een glimmende toekomst. Met een mooi bedrijf waarvan de producten ‘overal’ worden geleverd. Wie regelmatig modern ingerichte winkels of kantoorgebouwen bezoekt, heeft niet alleen de kans het werk van Rovasta te zien, maar ook de gelegenheid het aan te raken. Informatiezuilen, hekwerken en counters zijn slechts enkele van de specialiteiten, maar bijvoorbeeld ook de fraaie in gepolijst RVS uitgevoerde trap- en videleuningen. Alles helemaal volgens de wensen van de klant en met de juiste invulling van de eigen ontwerpafdeling vervaardigd, met grote aandacht voor de visuele details.

Check Also

Land- en tuinbouw in Bergschenhoek floreert

Als op zaterdag 7 april de land- en tuinbouwbedrijven in Bergschenhoek hun deuren voor de tweede keer openzetten kan iedereen met eigen ogen zien hoe innovatief en hard er gewerkt wordt aan het voedsel en de bloemen die al vele jaren afkomstig zijn van noeste arbeid. Die begon bij de meeste Hoeksenaren al generaties terug. Een rondje langs de twaalf deelnemers in de Hoekseindsche polder.