maandag 21 mei 2018 | week 21
Home » Sport » Berkel wint overtuigend van Barendrecht
Berkel en Rodenrijs - Een sprankelende 3-0 overwinning voor Berkel tegen het tweede team van Barendrecht. Het resultaat in de nacompetitie voor handhaving in de Eerste Klasse. Berkel verloor een maand geleden nog kansloos van Barendrecht maar nu waren de rollen omgekeerd.

Berkel wint overtuigend van Barendrecht

Berkel en Rodenrijs – Een sprankelende 3-0 overwinning voor Berkel tegen het tweede team van Barendrecht. Het resultaat in de nacompetitie voor handhaving in de Eerste Klasse. Berkel verloor een maand geleden nog kansloos van Barendrecht maar nu waren de rollen omgekeerd.

Barendrecht zette in de eerste fase druk en wilde hun slag slaan. Prima voetbal trouwens in een volledig open duel. De grootste mogelijkheid kwam voor Barendrecht in de vijftiende minuut. Gittling verkleinde het doel en de inzet ging rakelings naast. Daar kwam Berkel goed weg. Het spel golfde op en neer, maar het was Barendrecht die de regie voerde. Het beeld kantelde na ruim 20 minuten. Berkel kreeg grip op het spel van Barendrecht. Ze beheersten nu het middenveld en creëerden mogelijkheden. De pressie lag bij Berkel en die werd in de 34e minuut beloond. Een prima aanval via Melanie den Dulk die Bianca Troost benutte. Berkel op voorsprong maar het duel nog niet gespeeld.
Na de pauze startte Berkel direct aanvallend. In de 47e minuut viel het tweede doelpunt. De opbouw bij Anouk Angkotta en Melanie den Dulk met een inkomende Lindy Hogedoorn die geen fout maakte en de 2-0 in de touwen schoot. Een comfortabele voorsprong. Berkel bleef de controle houden en vocht voor iedere meter.
In de 83e minuut kwam de vrije trap na een handsbal van Ramiëlla Ramos net buiten de zestien. Anouk Angkotta volledig geconcentreerd met een verbeten gezicht achter de bal. Alle emoties van een heel seizoen duidelijk zichtbaar op het gelaat met een wel grandioze ontlading. Het leer verdween onhoudbaar in de touwen en bracht Berkel op een 3-0 voorsprong. De wedstrijd gespeeld en een dik verdiende overwinning met tranen van vreugde. Berkel blijft Eerste Klasser na een wel heel opvallend seizoen.

Check Also

RVVH II-Berkel (VR): 1-1

Berkel en Rodenrijs – In Ridderkerk moesten de vrouwen van CVV Berkel het opnemen tegen …