woensdag 23 mei 2018 | week 21
Home » Algemeen » Belevenisboerderij Schieveen opent de deuren

Belevenisboerderij Schieveen opent de deuren

Midden-Delfland Dagen op 17 en 18 juni

Belevenisboerderij Schieveen opent de deuren

Lansingerland – Tijdens de Midden-Delfland Dagen op zaterdag 17 en zondag 18 juni opent Belevenisboerderij Schieveen tussen 10.00 en 17.00 uur voor het eerst de deuren. Stadsherder Martin Oosthoek werkt hier samen met de boswachters en vrijwilligers van Natuurmonumenten aan de Bovendijk 220, recht tegenover het Polderpad. De verbouwing van de grote stal is nog in volle gang en direct na de bouwvak start de aanleg van een speelnatuurplek.

Trees Borkus-Henskens

Ruim tien jaar zat Martin met zijn schapen een stuk verder langs de Bovendijk richting het sluisje, maar hij wist al een tijdje dat hij daar weg moest. Na een lange voorbereidingstijd werd duidelijk dat zijn wens om samen met echtgenote Petra een belevenisboerderij op te zetten gerealiseerd kon worden. De oude boerderij aan de Bovendijk 220 blijft (voorlopig) staan en de omliggende ruimten worden aangepakt om er iets moois van te maken.
Deze week verhuist een groot deel van de schapen – welgeteld 230 stuks – al naar de boerderij. “Een deel ervan blijft nog even op de huidige plek, want we zijn nog op zoek naar een tweede locatie die we kunnen gaan gebruiken. Ook de koeien en geiten komen naar de boerderij, evenals de kippen. Grenzend aan de boerderij openen we een (tijdelijke) winkel die weer verhuist als de voormalige stallen zijn aangepakt. In de winkel verkopen we eigen – en streekproducten. Wij zijn wijkchef geworden van Schieveen voor Rechtstreex. Daarnaast kan men hier terecht voor een kop koffie of thee met heerlijke Schieveense polder kruidkoek. En we hebben nu softijs! Er wordt hier nog hard gewerkt, maar de vlinder- en de moestuin zijn al gerealiseerd. De komende maanden komen er een natuurspeeltuin van OERRR en een infocentrum van Natuurmonumenten bij.”
Martin Oosthoek is ook een crowdfunding gestart om een ambachtelijke kaastobbe te kunnen aanschaffen. “Dan kunnen we onze eigen schapenkaas hier gaan maken en verkopen. Inmiddels is 80% van het benodigde geld toegezegd, dus we zijn erg optimistisch over het welslagen hiervan. Ook yoghurt van onze kudde komt hier in de winkel.”
In het weekend van de Midden-Delfland Dagen zijn er demonstraties schapen drijven. De kinderen kunnen een ritje maken op de pony, spelen in het grote strokasteel en de boerderijdieren zien en aaien.

Met de huifkar

Belevenisboerderij Schieveen is vanaf zaterdag 17 juni geopend op woensdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.30 uur. Op zaterdag 17 en zondag 18 juni rijdt er regelmatig een huifkar tussen metrohalte Rodenrijs en Belevenisboerderij om mensen gratis op te halen en af te zetten. Stadsherder Martin en boswachters van Natuurmonumenten Juriaan van Leeuwen en Maurice Kruk houden hun volgers via Twitter de komende maanden – tot aan de officiële opening op vrijdag 13 oktober – wekelijks op de hoogte van de voortgang van project Belevenisboerderij. Volg hen via @nmjuriaan, @Boswachter010 en @kuddeOosthoek. Of word fan van Belevenisboerderij Schieveen opwww.facebook.nl/bevelenisboerderij.
De Midden-Delfland Dagen worden georganiseerd door de Midden-Delfland Vereniging. In het hele gebied tussen Rotterdam, Delft en Den Haag zijn tal van activiteiten te ondernemen. Ook de Limousin veehouderij van Hoogerbrugge aan de Hofweg organiseert beide dagen tal van activiteiten. Kijk voor meer info op www.middendelflanddag.nl.

Check Also

Jeugdbrandweer weet wat aanpakken is

Berkel en Rodenrijs - De Jeugdbrandweer Lansingerland organiseerde in het weekend van zaterdag 12 en zondag 13 mei een 24-uurs dienst. Tijdens dit weekend stonden leren, teambuilding, samenwerking en plezier centraal voor de twaalf leden van het jeugdkorps; allemaal tussen de 12 en 18 jaar.