vrijdag 25 mei 2018 | week 21
Home » Advertorial » Beeldend kunstenaars en winkeliers vinden elkaar in Bleiswijkse Kunstroute

Beeldend kunstenaars en winkeliers vinden elkaar in Bleiswijkse Kunstroute

Beeldend kunstenaars en winkeliers vinden elkaar in Bleiswijkse Kunstroute

Bleiswijk – Beeldend kunstenaars uit Lansingerland exposeren van 21 t/m 24 juni bij de Bleiswijkse winkeliers. Een spontane samenwerking tussen de winkeliersvereniging en leden van de Kunsttoer.

Trees Borkus-Henskens

De leden van de Kunsttoer wilden graag iets meer van zich laten horen en zien dan slechts dat ene weekend in oktober als de ateliers allemaal opengaan en zij tevens een gezamenlijke expositie presenteren. Zo ontstond het idee ‘kunst in de winkel’. Bleiswijks beeldend kunstenaar en lid van de Kunsttoer Marc Olthoff peilde de interesse bij de winkeliersvereniging en die was er meteen. Vervolgens legde hij het plan voor bij zijn collega kunstenaars en ook die reageerden enthousiast. Met als resultaat dat een twaalftal kunstenaars hun werk laat zien bij eenzelfde aantal winkeliers in de Dorpsstraat van Bleiswijk.

Kunstweek

“Dit initiatief sluit naadloos aan bij de jaarlijkse Kunst & Brocante Fair die ditmaal op zaterdag 24 juni tussen 10.00 en 16.00 uur op het Kranenburgplein en op het Herdenkingsplein staat gepland,” aldus lid van het organiserend comité binnen de winkeliersvereniging Jurrina van der Lecq. “De twaalf beeldend kunstenaars worden gekoppeld aan een winkel, maar enkelen zijn tevens met hun werk present op de Fair. Met Brocante, streekgebonden producten en kunst. Voor de kinderen is er een gratis inloop workshop, georganiseerd door Kunstbreak, met als thema 100 jaar de Stijl!.

Passend

Samen met Janny Muilenburg werd vervolgens bekeken welke beeldend kunstenaars en winkeliers goed bij elkaar passen, waarna een indeling werd gemaakt. Fotografie, schilderijen en beelden zullen de winkels gaan sieren. Dat gebeurt in onderling overleg tussen de winkelier en de kunstenaar en als men het daar over eens wordt kan de kunst uiteraard langer in de winkel blijven staan of hangen. “We gaan er samen iets leuks van maken; lokaal. En als het goed gaat zouden we er zomaar een traditie van kunnen maken,” is de wens van de organisatoren.

Check Also

Joris Lutz te gast bij Boekhandel Van Atten

Berkel en Rodenrijs - De Rotterdamse acteur, schrijver en zanger Joris Lutz leest op woensdag 30 mei het populaire kinderboek “Fred in de haven” voor en zingt de liedjes uit het boek bij Boekhandel Van Atten, Kerkstraat 8. Hij is vanaf 14.00 uur aanwezig en signeert na afloop het boek en geeft gratis kleurplaten weg.