vrijdag 25 mei 2018 | week 21
Home » fbpost » 3B-Cup: TOGB houdt de wisselbeker op Het Hoge Land

3B-Cup: TOGB houdt de wisselbeker op Het Hoge Land

3B-Cup: TOGB houdt de wisselbeker op Het Hoge Land

Lansingerland – Op een zonovergoten sportpark Het Hoge Land namen de vier voetbalverenigingen van Lansingerland – CVV Berkel, BVCB, Soccer Boys en TOGB – het op zaterdag 10 juni tegen elkaar op met als inzet de felbegeerde 3B Cup wisselbeker. Ruim 1500 jongens en meisjes van de JO15, MO15, JO13, JO11, MO11 en JO9 kwamen in actie op negen voetbalvelden van TOGB en CVV Berkel. Het was uiteindelijk TOGB dat met de hoogste eer ging strijken en de wisselbeker een jaar in bezit mag houden.

Trees Borkus-Henskens

Om het programma rond te krijgen moest er al vroeg in de ochtend worden begonnen. Zowel de organisatoren als de mensen van het geluid waren om zes uur reeds aanwezig om alles klaar te zetten, want het vergt nogal wat voorbereiding, wist Aad van den Berg, de man die namens CVV Berkel in de toernooicommissie zat. Samen met Martin de Ronde (CVV), Richard Glastra en Marcel van Campenhout van TOGB en Arjan Korving van BVCB.
Op dit vroege tijdstip was Martin druk bezig alle programmaboekjes en informatie klaar te leggen en werden de scheidsrechters ingedeeld. Marco zorgde dat al het materiaal beschikbaar lag en in de beschikbaar gestelde keet zaten Marcel, Richard en Bas druk te werken aan het online programma en werd alles in gereedheid gebracht voor het invullen van de uitslagen. Dat dit perfect werkte bleek al snel uit het feit, dat de pouleprijzen – de deelnemers werden allemaal ingedeeld in poules die duidelijk in het programmaboekje werden vermeld, inclusief het veld waarop gespeeld ging worden bij TOGB of CVV Berkel – direct na het spelen van de laatste wedstrijd konden worden uitgereikt.

Vriendschappelijke happening

In de middag bracht wethouder sport Ankie van Tatenhove een bezoek aan het toernooi. Zij bleek onder de indruk te zijn van de omvang van dit evenement. Dat alle voetbalteams van Lansingerland hier aanwezig waren en vriendschappelijk een toernooi speelden vond zij een heel mooi initiatief wat bijzonder is voor elke gemeente. En allemaal ingedeeld naar leeftijd en sterkte, zodat iedereen de kans had zowel leuk te spelen als te kunnen winnen. Inmiddels was de ochtend afgelopen en kwamen de eerste teams van het middagprogramma binnengelopen. De meisjes en jongens van het ochtendprogramma liepen rond met rood aangelopen en bezwete hoofden, want de temperatuur liep aardig op. Maar iedereen was in een beste stemming en mede daaruit bleek dat iedereen met plezier aanwezig was op en langs de velden.

Bloedheet

“Voor iedereen is meedoen aan dit toernooi belangrijker dan winnen en ze blijven maar doorgaan, ook al is het bloedheet,” wist een van de leiders die vanaf de zijlijn aanwijzingen gaf aan zijn spelers. “De meeste kinderen vinden dit toernooi een feest, omdat alle teams van hun vereniging aanwezig zijn en dus ook al hun vriendjes en vriendinnetjes. Natuurlijk is er een gezonde rivaliteit tussen de verenigingen en wil iedereen eerste worden in zijn of haar poule worden,” weet Arjan Korving. “Maar vaak beseffen ze pas dat het om de grote Cup gaat op het moment dat ze bij de prijsuitreiking aanwezig zijn. Dat is eigenlijk de kracht van dit schitterende evenement.”
Nadat achtereenvolgens Soccer Boys (2013), BVCB (2014), CVV Berkel (2015) en TOGB (2016) met de wisselbeker naar huis gingen, mocht TOGB dit jaar als eerste vereniging de beker voor de tweede keer meenemen.
Na een zeer geslaagde dag wil de organisatie alle vrijwilligers zeer hartelijk bedanken voor hun inzet, want zonder deze mensen valt zo’n groot evenement als de 3B Cup niet te organiseren. “Alle uitslagen zijn te vinden op www.3bcup.nl en we zien iedereen graag volgend jaar terug voor editie 2018!”

Check Also

Hellevoetsluis wil een beslissingswedstrijd bij KNVB of rechter afdwingen

Bergschenhoek/Zuidland - Ook de KNVB kan volgens Hellevoetsluis nog een rol spelen in de beslissing om de titel, want waar aan het begin van het seizoen een gelijke eindstand nog zou leiden tot een beslissingswedstrijd, werd dit gedurende het seizoen ineens veranderd, waardoor bij een gelijke eindstand nu het doelsaldo bepalend is. De titelstrijd tussen BVCB en Hellevoetsluis krijgt mogelijk een verrassend vervolg.