zaterdag 23 september 2017 | week 38
Home » fbpost » Leerlingen Poolsterschool leggen basis voor Idylletuinen Groenzoom

Leerlingen Poolsterschool leggen basis voor Idylletuinen Groenzoom

Leerlingen Poolsterschool leggen basis voor Idylletuinen Groenzoom

Berkel en Rodenrijs – De leerlingen van groep 7a en 7b van de Poolsterschool mogen we gerust echte ‘bikkels’ noemen! Woensdag 7 juni kwamen ze al fietsend door een hoosbui naar natuurgebied de Groenzoom om een stuk grond naast Atelier de Hichte aan de Kleihoogt in te zaaien, zodat er over enige tijd een mooie Idylletuin zal ontstaan.

John Hofman

Nadat ze op school nog even een fikse regenbui voorbij lieten gaan en dachten: nu kunnen we gaan, kwam er onderweg nog eens een hoosbui voorbij. Drijfnat arriveerden de leerlingen met hun leerkrachten in de Groenzoom, waar ze werden opgewacht door beheerder Cor Noorman.
De Idylles, bloemrijke plekken voor bijen en vlinders, zullen er voor zorgen dat er voor deze dieren voldoende nectar en stuifmeel is te vinden. De leerlingen kregen van medewerkers van Groen Aannemingsbedrijf Punt bv emmers vol met bloemzaad, vermengd met zand, zodat het niet meteen zou wegwaaien, waarna ze de bagger in stapten. Ondanks hun oude kleding en schoenen liepen ze al snel met grote kluiten klei/bagger aan de schoenen over het veld. Ze moesten 80 vierkante meter inzaaien. De ene groep mocht eerst een rondrit met de huifkar door het gebied maken. Getrokken door een tractor ging het door het water naar het eiland waar enkele bijenkasten staan. Daar kregen ze uitleg en informatie over de bijen van imker Ron Koppendraaier. Groep twee zaaide er lustig op los, terwijl de leerkrachten dapper meehielpen. Uiteraard mocht deze groep even later ook een rondrit maken. Het bleef gelukkig droog tijdens het inzaaien. Cor Noorman had tevoren wat uitleg gegeven over het nut van de aan te leggen Idylles in het gebied. Alle leerlingen waren enthousiast en begrepen het belang van de aanleg. Vanaf nu zullen ze zich zéker nog meer gaan verdiepen in wat het natuurgebied de Groenzoom allemaal in zich heeft en nog meer gaan genieten van alles wat in de natuur is te zien en te vinden.

Check Also

Kranenburg vernieuwt

Bleiswijk - Winkelcentrum Kranenburg in hartje Bleiswijk bestaat in november 20 jaar. Onlangs vertrok de Marskramer, waardoor er een pand leeg kwam te staan. Enkele ondernemers van Kranenburg hebben de ambitie om de toekomst tegemoet te zien in een ruimer pand. Ze vonden elkaar en maakten mooie plannen.