woensdag 23 mei 2018 | week 21
Home » fbpost » Leerlingen Poolsterschool leggen basis voor Idylletuinen Groenzoom

Leerlingen Poolsterschool leggen basis voor Idylletuinen Groenzoom

Leerlingen Poolsterschool leggen basis voor Idylletuinen Groenzoom

Berkel en Rodenrijs – De leerlingen van groep 7a en 7b van de Poolsterschool mogen we gerust echte ‘bikkels’ noemen! Woensdag 7 juni kwamen ze al fietsend door een hoosbui naar natuurgebied de Groenzoom om een stuk grond naast Atelier de Hichte aan de Kleihoogt in te zaaien, zodat er over enige tijd een mooie Idylletuin zal ontstaan.

John Hofman

Nadat ze op school nog even een fikse regenbui voorbij lieten gaan en dachten: nu kunnen we gaan, kwam er onderweg nog eens een hoosbui voorbij. Drijfnat arriveerden de leerlingen met hun leerkrachten in de Groenzoom, waar ze werden opgewacht door beheerder Cor Noorman.
De Idylles, bloemrijke plekken voor bijen en vlinders, zullen er voor zorgen dat er voor deze dieren voldoende nectar en stuifmeel is te vinden. De leerlingen kregen van medewerkers van Groen Aannemingsbedrijf Punt bv emmers vol met bloemzaad, vermengd met zand, zodat het niet meteen zou wegwaaien, waarna ze de bagger in stapten. Ondanks hun oude kleding en schoenen liepen ze al snel met grote kluiten klei/bagger aan de schoenen over het veld. Ze moesten 80 vierkante meter inzaaien. De ene groep mocht eerst een rondrit met de huifkar door het gebied maken. Getrokken door een tractor ging het door het water naar het eiland waar enkele bijenkasten staan. Daar kregen ze uitleg en informatie over de bijen van imker Ron Koppendraaier. Groep twee zaaide er lustig op los, terwijl de leerkrachten dapper meehielpen. Uiteraard mocht deze groep even later ook een rondrit maken. Het bleef gelukkig droog tijdens het inzaaien. Cor Noorman had tevoren wat uitleg gegeven over het nut van de aan te leggen Idylles in het gebied. Alle leerlingen waren enthousiast en begrepen het belang van de aanleg. Vanaf nu zullen ze zich zéker nog meer gaan verdiepen in wat het natuurgebied de Groenzoom allemaal in zich heeft en nog meer gaan genieten van alles wat in de natuur is te zien en te vinden.

Check Also

Berkelse Wielerdag trekt een nieuw jasje aan

Berkel en Rodenrijs - Ze zijn er weer klaar voor als op de traditionele tweede zaterdag in september (dit jaar 8 september) de Berkelse Wielerdag wordt gehouden. Het comité van vijf man sterk met hun ploeg vrijwilligers houdt niet alleen de 63e ronde, maar heeft bovendien een nieuwe hoofdsponsor. Dit jaar heeft het Berkelse transportbedrijf G.S. van den IJssel, dat het 100-jarig bestaan viert en ook het Berkelse Oranjecomité heeft ondersteund, z'n naam aan het wielerevenement verbonden. Het Wielercomité heeft bovendien besloten dit jaar de Stichting Vrienden van het Hospice Lansingerland te ondersteunen en heeft wat betreft het programma de categorie Retro toegevoegd.