vrijdag 23 maart 2018 | week 12
Home » fbpost » Leerlingen Poolsterschool leggen basis voor Idylletuinen Groenzoom

Leerlingen Poolsterschool leggen basis voor Idylletuinen Groenzoom

Leerlingen Poolsterschool leggen basis voor Idylletuinen Groenzoom

Berkel en Rodenrijs – De leerlingen van groep 7a en 7b van de Poolsterschool mogen we gerust echte ‘bikkels’ noemen! Woensdag 7 juni kwamen ze al fietsend door een hoosbui naar natuurgebied de Groenzoom om een stuk grond naast Atelier de Hichte aan de Kleihoogt in te zaaien, zodat er over enige tijd een mooie Idylletuin zal ontstaan.

John Hofman

Nadat ze op school nog even een fikse regenbui voorbij lieten gaan en dachten: nu kunnen we gaan, kwam er onderweg nog eens een hoosbui voorbij. Drijfnat arriveerden de leerlingen met hun leerkrachten in de Groenzoom, waar ze werden opgewacht door beheerder Cor Noorman.
De Idylles, bloemrijke plekken voor bijen en vlinders, zullen er voor zorgen dat er voor deze dieren voldoende nectar en stuifmeel is te vinden. De leerlingen kregen van medewerkers van Groen Aannemingsbedrijf Punt bv emmers vol met bloemzaad, vermengd met zand, zodat het niet meteen zou wegwaaien, waarna ze de bagger in stapten. Ondanks hun oude kleding en schoenen liepen ze al snel met grote kluiten klei/bagger aan de schoenen over het veld. Ze moesten 80 vierkante meter inzaaien. De ene groep mocht eerst een rondrit met de huifkar door het gebied maken. Getrokken door een tractor ging het door het water naar het eiland waar enkele bijenkasten staan. Daar kregen ze uitleg en informatie over de bijen van imker Ron Koppendraaier. Groep twee zaaide er lustig op los, terwijl de leerkrachten dapper meehielpen. Uiteraard mocht deze groep even later ook een rondrit maken. Het bleef gelukkig droog tijdens het inzaaien. Cor Noorman had tevoren wat uitleg gegeven over het nut van de aan te leggen Idylles in het gebied. Alle leerlingen waren enthousiast en begrepen het belang van de aanleg. Vanaf nu zullen ze zich zéker nog meer gaan verdiepen in wat het natuurgebied de Groenzoom allemaal in zich heeft en nog meer gaan genieten van alles wat in de natuur is te zien en te vinden.

Check Also

Concert at the Park spettert de tent uit

Lansingerland - Het 40-jarig bestaan van de Lansingerlandse Ronde Tafel 136 zal niet licht worden vergeten. Met een feest dat zijn weerga niet kende en waar duizenden gasten van hebben genoten. Wie geen kaartje kocht voor het zaterdag 17 maart georganiseerde grote feest in de tenten op het evenemententerrein in het Annie M.G. Schmidtpark kon soms gratis meegenieten van de optredens van de artiesten, want die waren in de directe omgeving te horen; iedereen feestte mee!