vrijdag 25 mei 2018 | week 21
Home » fbpost » Record aantal deelnemers van 560 toekomstige ‘profs’
Er werd fanatiek

Record aantal deelnemers van 560 toekomstige ‘profs’

Groot succes voor voetbaltoernooi Van Loon & Partners

Record aantal deelnemers van 560 toekomstige ‘profs’

Berkel en Rodenrijs – Weer of geen weer, ze kwamen allemaal naar de voetbalvelden van CVV Berkel. 560 Jongens en meisjes van de basisscholen, vergezeld door ouders, oma’s en opa’s. Woensdag 7 juni vond een voetbaltoernooi plaats met als hoofdsponsor Van Loon & Partners, Accountants en Adviseurs in Berkel en Rodenrijs. Door verkoop van het 21 spel werd geld ingezameld voor Kids Unlimited, een stichting die zich richt op meervoudig complex gehandicapte kinderen tot 18 jaar.

John Hofman

Het parkeerterrein bij sportpark Het Hoge Land stond al snel helemaal vol, want de meeste kinderen werden door de ouder(s) gebracht, die uiteraard de wedstrijden bijwoonden om de kids aan te moedigen. Het leek er even op dat fikse regenbuien het toernooi zouden gaan verknoeien, maar het bleef daarna overwegend droog. De voetballertjes, leerlingen van groep 3 tot en met 8, trokken zich er niets van aan en knalden er lustig op los. Het was al weer de derde editie van het Van Loon & Partners 4 tegen 4 toernooi. Nee, geen elftallen, maar viertallen-teams (enkele met maximaal zes spelers), mede omdat de kans op blessures dan minder is en vanwege het grote aantal teams, de wedstrijden kort duurden en er weer snel kon worden gewisseld, zodat iedereen aan de beurt kwam. CVV Berkel zorgde ook nu weer met een aantal enthousiaste vrijwilligers voor de organisatie en die was best pittig. Maar het is uitstekend verlopen, dus hulde daarvoor!
Tijdens de wedstrijden was duidelijk te merken dat het niet zozeer om het winnen ging, hoewel dat altijd leuk is natuurlijk, maar meer om het plezier op de vrije woensdagmiddag. De 113 teams(!) hadden zich allemaal een originele naam toebedacht zoals de Alibaba’s, Manzester United en FC Big Smile. Voordat het toernooi begon was er eerst een korte wedstrijd tussen drie gemeenteraadsleden en drie sponsors die gelijk eindigde: 2-2. Wethouder Ankie van Tatenhove deed de aftrap van het échte voetbaltoernooi, want daar zaten die 560 deelnemertjes uiteraard op te wachten.

Dank aan sponsors en CVV Berkel

Na afloop was er de prijsuitreiking in de kantine van CVV Berkel. Na alle snoep en limonade te hebben verorberd, dromden de kinderen bijeen om de winnende teams luid toe te juichen. Glunderende gezichten uiteraard toen de medailles werden omgehangen en de beker werd uitgereikt. Alle dank gaat uit naar de vele sponsors die dit toernooi weer mogelijk maakten en naar CVV Berkel plus alle vrijwilligers. Tenslotte werd een cheque aan stichting Kids Unlimited overhandigd: een mooi bedrag van € 250, opgehaald met de verkoop van het 21-spel, waarmee weer mooie prijzen konden worden gewonnen.
De winnende teams waren:
Meisjes gr. 3/4: 1. Alibaba’s, 2. Cupcakes.
Meisjes gr. 5/6: 1. B.Bal, 2. Soccergirls.
Meisjes gr. 7/8: 1. Goals Squad, 2. Supergirls.
Jongens gr. 3/4: 1. Club Atletico oro Muachachos, 2. J.O.T.T.
Jongens gr. 5/6: 1. Manzester United, 2. FC Big Smile.
Jongens gr. 7/8: 1. Pannamasters, 2. FC kalkoenen.

Check Also

Hellevoetsluis wil een beslissingswedstrijd bij KNVB of rechter afdwingen

Bergschenhoek/Zuidland - Ook de KNVB kan volgens Hellevoetsluis nog een rol spelen in de beslissing om de titel, want waar aan het begin van het seizoen een gelijke eindstand nog zou leiden tot een beslissingswedstrijd, werd dit gedurende het seizoen ineens veranderd, waardoor bij een gelijke eindstand nu het doelsaldo bepalend is. De titelstrijd tussen BVCB en Hellevoetsluis krijgt mogelijk een verrassend vervolg.