maandag 19 maart 2018 | week 12
Home » Algemeen » Cantatedienst in Dorpskerk

Cantatedienst in Dorpskerk

Cantatedienst in Dorpskerk

Berkel en Rodenrijs – Op zondag 18 juni zal, na het succes van vorig jaar, voor de tweede keer een Cantatedienst worden gehouden in de Dorpskerk. Tijdens deze bijzondere dienst zullen koor, orkest en solisten een cantate van Bach uitvoeren.

Van Johann Sebastian Bach zal de Cantate 39 ‘Brich dem Hungrigen dein Brot’ worden uitgevoerd. Muzikale medewerking wordt verleend door het ‘Rotterdams Barok Ensemble’ en het ABC orkest onder leiding van Benjamin Bakker met Arjan Breukhoven aan het orgel. Verder zullen de sopraan Nicole Fiselier, countertenor Gerben van der Werf en bas Frank Hermans solistisch meewerken. De meditatie zal worden verzorgd door ds. A. Gooijer. Vanaf 1724 leidde Bach op zondagavond zelf het koor en orkest bij de uitvoering van het stuk dat hij in de week er voor had gecomponeerd. De inkt was bij wijze van spreken nog nat. Wekelijks componeerde Bach een zangstuk voor koor, orkest en solisten, een cantate, die speciaal voor die zondag was geschreven, zo’n 300 in getal. De prachtige cantate 39 werd op 23 juni 1726 voor het eerst uitgevoerd in de Thomaskirche van Leipzig, het derde jaar dat Bach daar werkzaam was. In deze cantate staat de tekst uit het Bijbelboek Jesaja 58 centraal: ‘je brood delen met de hongerigen, je bekommeren om je medemens’.
De dienst begint om 19.00 uur. Vanwege verwachte drukte wordt geadviseerd ruim van tevoren aanwezig te zijn. De toegang is vrij. Aan het eind van de avond is een collecte om de kosten van deze bijzondere dienst te dekken.

Check Also

Kraan van 70 ton zakt weg

Kraan van 70 ton zakt weg Berkel en Rodenrijs – Een 70 tons kraan is …