woensdag 23 mei 2018 | week 21
Home » Sport » Kees en Gerda schrijven hun naam bij op wisselbeker golftoernooi Berkenrode

Kees en Gerda schrijven hun naam bij op wisselbeker golftoernooi Berkenrode

Kees en Gerda schrijven hun naam bij op wisselbeker golftoernooi Berkenrode

Lansingerland – Even leek het er op dat het voor de vijfde keer georganiseerde Berkenrode Golftoernooi er een zou worden van natte pakken en verregende kapsels, maar exact op het moment dat de eerste flight van start ging brak de zon door en kon het lustrumtoernooi van vrijdag 9 juni de boeken in als een geslaagd en zonnig geheel met als winnaars Kees van den IJssel bij de heren en Gerda de Boer bij de dames.

Trees Borkus-Henskens

In totaal schreven 54 deelnemers zich in voor het toernooi dat door tennisvereniging Berkenrode in de personen van Wim van der Burg en Wim Ruggenberg werd georganiseerd op Golfbaan De Hooge Rotterdamsche in Bergschenhoek. Deelname aan dit toernooi staat open voor leden en ex-leden van ATV Berkenrode en hun partners, maar ook voor tennissers die ’s winters in de hal spelen en hun partners. De wedstrijd startte gelijktijdig op hole 1 en 10 en er werd gespeeld met flights van drie personen op 18 holes. De puntentelling was volgens het Stableford systeem.
Aan het einde van de sportieve en zonnige middag konden de prijswinnaars bekend worden gemaakt. De prijzen – een doos ballen van Kees van den IJssel en een fles wijn van Ruud van Vianen alsmede een beker voor de eerste prijswinnaars – werden meerdere malen uitgereikt. Niet alleen aan de beste spelers, maar ook aan degenen die erg hun best deden, maar helaas de besten van onderaf werden (de aanmoedigingsprijs). Tevens aan spelers met bijzondere verrichtingen op de baan: de neary, de longest en aan de birdy.
Bij de heren eindigde Kees van den IJssel met 38 punten op de eerste plek, op een tweede gevolgd door Jan Willem Gast en als derde Theo Spruit. Beste dame werd Gerda de Boer met 30 punten, tweede werd Ria van den IJssel en derde Marjan Metz. De aanmoedigingsprijs ging naar Willem van Pelt en Georgine Zwinkels, de neary naar Ria van den IJssel en Jan Willem Gast, de longest eveneens naar Ria en naar Arjan Ruggenberg (die zijn vader wist te passeren!) en de enige birdy die werd gemeld kwam op naam van Ruud van Meggelen.
De naam van Kees zal worden toegevoegd aan de namen die nu reeds op de beker staan: Pim Vermeulen (2013), Roelof Kruize (2014), Kors de Vogel (2015) en Ruud van Meggelen (2016). Bij de dames sluit Gerda aan bij Anita van der Lugt (2013), Ria van den IJssel (2014), Marjan Metz (2015) en Heleen Schipper (2016). De dag werd afgesloten met een gezellig diner.

Check Also

Vier sponsoren voor Ballen in Berkel

Berkel en Rodenrijs - De start van Ballen in Berkel komt steeds dichterbij en het lijkt erop dat we vanaf 1 juni weer een paar heerlijke vrijdagavonden tegemoet gaan op de club. Met 32 gezellige ploegen, vier toffe dj’s én vier fijne sponsoren is er een fraaie basis voor een geslaagde vierde editie van deze 7x7-competitie. Vier sponsoren ja, voor elke vrijdagavond één.