zondag 20 mei 2018 | week 20
Home » fbpost » Fleur en Julia gekozen tot talenten van het jaar

Fleur en Julia gekozen tot talenten van het jaar

Kiezen tussen appels en peren

Fleur en Julia gekozen tot talenten van het jaar

Lansingerland – Tot maandag 29 mei kon er gestemd worden op een van de genomineerden van zowel sport als cultuur; op jeugdige inwoners van Lansingerland die in hun leeftijdscategorie een prestatie neerzetten in de achterliggende periode. In totaal werden bijna 6000 stemmen uitgebracht waarvan wethouder Ankie van Tatenhove tijdens het Talentenbal van donderdagavond 8 juni de uitslag bekend kon maken. Fleur Bonnewits werd de winnaar in de categorie cultuur en Julia Crins van de sporttalenten.

Trees Borkus-Henskens

Tijdens het Talentenbal in de hal van het gemeentehuis werden alle genomineerden gehuldigd en werd een kort filmpje van hen getoond. Ze werden een voor een uitgenodigd naar voren te komen en iets te vertellen over hun sport, waarna zij een oorkonde ontvingen voor hun prestaties. Voorafgaand aan die huldiging liet Fleur op muzikale wijze van zich horen met zang en gitaar en ook in een tussenliggende pauze zong ze een zelfgemaakt nummer dat veel applaus kreeg van het aanwezige publiek, bestaande uit familie en vrienden van de genomineerden..

De talenten

“Vandaag zetten we de talenten in het zonnetje,” heette de wethouder iedereen welkom. “Inmiddels voor het derde achtereenvolgende jaar en het mag een traditie worden. We zijn als gemeente trots op onze talenten, maar ook op de trainers en coaches die hen begeleiden,” waarna de talenten een voor een naar voren werden geroepen.
Fleur Bonnewits (14) werd geselecteerd voor Your Stage, een talentontwikkelingsproject op zoek naar talentvolle jongeren in muziek, dans en toneel. Zij maakten samen een voorstelling die inmiddels getoond werd op festivals en in de Koninklijke Schouwburg. Zij is tevens 1 juli Zuidhollands finaliste van de Kunstbende en deelnemer aan de Blind Auditions van The Voice Kids. “Verder groeien en grote worden,” is haar wens. Jeremy Brinkers (14) is een schaats-, skeeler- en shottracktalent op nationaal en internationaal niveau. Hij werd derde bij de NK skeeleren, tweemaal Zuidhollands kampioen marathon en hij komt uit in de starclass shorttrack. Julia Crins (8) beoefent atletiek en werd tweemaal Nederlands Kampioen: met het estafetteteam van Ilion en als nationaal pupil indoor. Bovendien werd zij kampioen van Zuid-Holland in de meerkamp en de middellange afstand, regiokampioen op de meerkamp, clubkampioen van Ilion en winnares van de Kidsrun Lansingerland. Ze heeft inmiddels 32 clubrecords op haar naam staan. Nikita van Delzen (14) werd reserve regiokampioen met haar pony, regiokampioen Zuid-Holland en ze werden samen tweede op de NK en kampioen van een serie dressuurwedstrijden. Christy Geurts (15) werd drie maal NK op de 4 x 100 meter estafette, waarvan eenmaal een nieuw Nederlands record. Tweemaal werd ze derde en de estafette 4 x 100 meter wissel; ze behoort tot de beste vijf van Nederland.

Trots team

Het G-hockeyteam (9-19 jaar) beleeft elke week – maar ook tijdens het spannende Talentenbal – veel plezier met elkaar en gaat net als vorig jaar als tweede eindigen in de competitie. Twee maal wonnen ze het regionaal zaalhockeytoernooi. Kay Greebe (10) skiet in de top 3 van Nederland. In het Oostenrijkse Zauchensee werd hij tussen 800 deelnemers twaalfde op de skicross en vijftiende op de reuzenslalom. Marijn den Hartog (17) is Nederlands Kampioen Schaken tot 16 jaar en versloeg wereldkampioen Magnus Carlsen in een simultaan. Hij wil graag Wereldkampioen worden. Thomas Jansen(15) heeft zwemmend 16 nationale medailles gehaald. Hij is NK korte baan 400 meter wissel en hij kwalificeerde zich voor de EJK (12de) en de WJK (8ste) open water. Op de NK open water werd hij derde van Nederland op de 5 km. Anouk Koevermans (13) werd eerste bij ATV Berkenrode in senioren enkelspel tennis D4 en D5, NK in 2016 in zowel enkel- als dubbelspel, winnaar van het jeugdranglijsttoernooi en dit jaar in de volgende categorie een vijfde plek behaald op de nationale ranglijst. Charissa Kuiper( 16) maakte haar debuut in de eredivisie badminton. Ze haalde halve finales in Frankrijk en in Hoensbroek en ze traint op Papendal als lid van de Nederlandse Jeugdselectie. Jetske Mooldijk (15) werd tweede op de nationale kampioenschappen 1500 meter steeplechase, staat tweede op de nationale jaarranglijst steeple en is lid van PAC Rotterdam. Damian Pronk (17) de kyokushin karate kampioen van het Talentenbal van vorig jaar, werd dit jaar Europees – en Wereldkampioen, traint dagelijks bij SportSchool Sushiho en heeft al veel titels op zijn naam staan. Anna Smit (17) is acht jaar lid van Hofplein Theater en speelde onder andere mee in De Loop der Dingen op Lowlands.

Check Also

Lezersactie Happen en Stappen: maak kans op gratis diner

Berkel en Rodenrijs - Win een 4-gangendiner inclusief vijf drankjes voor Happen en Stappen Berkel en Rodenrijs, ter waarde van € 59,50. Doe mee en geniet van dit luxe diner waarbij u tussendoor lekker wandelt in het gezellige centrum van Berkel. Iedereen kan meedoen aan deze actie, ook wanneer u zich al heeft aangemeld!