zondag 20 mei 2018 | week 20
Home » fbpost » Ambassadeurs zetten de schouders er onder
Er valt voor het team ambassadeurs, onder wie Ewald van Vliet, nog heel wat te regelen om de dag vlekkeloos te laten verlopen.

Ambassadeurs zetten de schouders er onder

Ride for the Roses, deel 3

Ambassadeurs zetten de schouders er onder

Lansingerland – De twintigste editie van de Ride for the Roses komt voor de eerste keer naar Lansingerland; als feestelijk hoogtepunt van het 10-jarig bestaan van de gemeente. De Ride for the Roses zal op zondag 3 september verreden worden met als start en finish de Klappolder in Bleiswijk. Voor het zover is zal De Heraut de spots zetten op de mensen die hun medewerking verlenen aan het welslagen van de grote wielerdag waarop 10.000 belangstellenden worden verwacht om de 25, de 50 of de 100 kilometer te gaan fietsen voor het goede doel: KWF Kankerbestrijding.

Trees Borkus-Henskens
Toen Ewald van Vliet gepolst werd of hij ambassadeur van de twintigste editie van de Ride for the Roses wilde worden hoefde hij daar niet lang over na te denken. Inmiddels is een stevig vrijwilligersteam van ambassadeurs aan de slag gegaan om de fietstocht tot in de puntjes te verzorgen. De kerngroep van ambassadeurs wordt naast Ewald gevormd door Cor van der Wel, Norma Drost en Michel Capitein. Daarnaast bestaat het team uit nog een zestal ambassadeurs die hand- en spandiensten verrichten. Zij komen eens in de veertien dagen bijeen om de lopende zaken door te spreken en te overzien wat er nog moet gebeuren.
“Het is een gigantische operatie waarbij we 10.000 mensen op één dag een leuke happening willen presenteren, maar die dag moet wel staan als een huis. Alles moet tot in detail worden voorbereid en uitgevoerd; dan wordt het voor iedereen die er bij betrokken is één groot feest”, vertelt Ewald van Vliet. Eerst werd een geschikte locatie gezocht (en gevonden) waar een dergelijke grote happening plaats kon gaan vinden. Vervolgens werd een programma van de dag gemaakt en konden sponsoren worden benaderd.
Partner van de Ride for the Roses is Royal Flora Holland en plaatselijk Royal Lemkes. De vier hoofdsponsors zijn Alfa, Dutch Flower Groep, Nature’s Pride en NetzoDruk. Supplies zijn Marjoland en Sowieso Helder. De lokale sponsorgroep bestaat tot nu toe uit Van Natura, G.A.M. van Leeuwen, Bouwmaat, Beers, Anthura en Koppert. De routes zijn inmiddels uitgezet door leden van Toerclub Pijnacker. “Maar daarnaast melden zich nog heel veel kleinere sponsoren die hun steentje zowel in natura als in geldelijke steun willen bijdragen. Alle beetjes helpen, dus daar zijn we uiteraard ook heel blij mee. Alles is welkom; een bijdrage in het tasje dat alle deelnemers ontvangen, een reclame uiting; elke bijdrage helpt ons in het nog beter organiseren van de dag.”

Organiseren

Enkele duizenden deelnemers hebben zich reeds ingeschreven, maar het doel ligt op de 10.000. “Daar is een hoop voor te regelen. De catering van de dag, een podium, dranghekken de aankleding van de omgeving, verkeersbegeleiders, we zoeken een stuk of acht fotografen die als vrijwilliger langs de route willen staan en met een goede camera opnamen willen maken van de deelnemers die daarna op de site komen waar ze vanaf gehaald kunnen worden. Mensen die tasjes uitdelen, rozen, informatie, die informatie verstrekken op de dag zelf, alles helpen klaarzetten en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Voor de hele organisatie hebben we 250 vrijwilligers nodig die kunnen helpen bij het welslagen. Inmiddels heeft ook het Melanchthon zich gemeld; van die Lansingerlandse middelbare school komen leerlingen ons als vrijwilliger helpen en gelukkig groeit de lijst van vrijwilligers gestaag verder.

Inschrijven

Zondag 3 september lijkt nog ver weg, maar schijn bedriegt. “We vragen iedereen een bezoekje te brengen aan onze website www.ridefortheroses.nl en in te schrijven: als deelnemer, als donateur of als vrijwilliger. Binnen niet al te lange tijd begint de periode van de zomervakantie en uit ervaring weten we allemaal dat dan andere zaken om de voorrang vragen. Dus zin om mee te fietsen op de 100, 50 of 25 km; alleen, in een groepje of met een bedrijf? Schrijf u in en help mee het goede doel te steunen en samen een mooie dag te maken van de Ride for the Roses op 3 september.”
De twee onderzoeken waar geld voor wordt ingezameld voor het KWF Kankerbestrijding zijn: de gevolgen van beweging en voeding op bijwerkingen na behandeling van prostaatkanker en het afweersysteem activeren tegen borstkanker.

Check Also

Lezersactie Happen en Stappen: maak kans op gratis diner

Berkel en Rodenrijs - Win een 4-gangendiner inclusief vijf drankjes voor Happen en Stappen Berkel en Rodenrijs, ter waarde van € 59,50. Doe mee en geniet van dit luxe diner waarbij u tussendoor lekker wandelt in het gezellige centrum van Berkel. Iedereen kan meedoen aan deze actie, ook wanneer u zich al heeft aangemeld!