zondag 20 mei 2018 | week 20
Home » Politiek » 1876 nieuwe zonnepanelen op de Lansingerlandse daken

1876 nieuwe zonnepanelen op de Lansingerlandse daken

1876 nieuwe zonnepanelen op de Lansingerlandse daken

Lansingerland – Tussen februari en mei van dit jaar schreven 400 inwoners van onze gemeente zich in voor een gezamenlijke aankoop van zonnepanelen. Van deze 400 inwoners gingen er uiteindelijk 164 over tot aankoop.

Met zonnepanelen op je dak wek je zelf energie op. De terugverdientijd in euro’s is ongeveer tien jaar. Als je btw terugvraagt is de terugverdientijd zo’n acht jaar. Door de extra korting die de groepsaankoop oplevert is de terugverdientijd nog korter. Bovendien help je het klimaat te beschermen. Na drie jaar elektriciteitsproductie heeft een zonnesysteem net zoveel energie opgewekt, als er nodig was bij de productie van het systeem.
Niet alleen bewoners schreven in, ook aanbieders deden hun bod in een veiling, die voor heel Zuid-Holland gold. SolarNRG uit Poeldijk was de gelukkige winnaar van de aanbesteding. Door de groepsaankoop bespaart een koper gemiddeld 1300 euro op de aanschaf van zijn zonnepanelen. SolarNRG plaatst in het voorjaar van 2018 ongeveer 18.000 zonnepanelen, door de gehele provincie Zuid-Holland heen, waarvan 1876 stuks in Lansingerland. Dit resultaat kan worden opgeteld bij de ruim 135.000 zonnepanelen die al door de groepsaankopen van “SamenZonneEnergie” op de Nederlandse daken zijn geplaatst.

Check Also

Afscheid burgemeester Werner ten Kate

Giessenlanden – Burgemeester Werner ten Kate van de gemeente Giessenlanden heeft zijn ontslag ingediend bij …