vrijdag 25 mei 2018 | week 21
Home » Sport » Weidevogels beleeft zonnig 36e Rottetoernooi met accent op de jeugd

Weidevogels beleeft zonnig 36e Rottetoernooi met accent op de jeugd

Weidevogels beleeft zonnig 36e Rottetoernooi met accent op de jeugd

Bleiswijk – Korfbalvereniging Weidevogels organiseerde op tweede pinksterdag traditiegetrouw het VZM Uitzendgroep Rottetoernooi. In totaal gingen ongeveer tachtig teams van twaalf verschillende verenigingen, op een zonnig sportpark Merenveld, de strijd met elkaar aan. Tijdens de 36e editie van het toernooi lag het accent meer dan ooit op de jeugdcategorieën

Sjoerd Keizer

Het Rottetoernooi is inmiddels een begrip geworden. De gezelligheid en spelvreugde springen er elk jaar weer vanaf. Het vertrouwde beeld van trotse ouders langs de zijlijn, goed weer, drankjes en ijsjes en vooral veel korfballende mensen, was ook dit jaar aanwezig.
Toch is er voor Weidevogels wel wat veranderd aan het toernooi, weet medeorganisator Jeroen Pieterse. “Vorig jaar waren er nog genoeg seniorenteams om ook de senioren de kans te geven om wedstrijden te spelen. Maar door grote concurrentie van andere toernooien rondom Pinksteren is dat helaas een stuk minder geworden. Dat is natuurlijk jammer, maar we zagen het wel al een tijd aankomen. Ondanks dat het teleurstellend is, biedt het ons wel een mooie mogelijkheid om meer in te zetten op de jeugd. Normaal speelde de jeugd op de velden van Soccer Boys, ergens achteraf. Maar nu was er voor hen een plek op het hoofdveld. De ouders waren daardoor dichtbij de kantine en de kinderen verdienen het om in de spotlights staan. We kregen van meerdere verenigingen dan ook veel complimenten en toezeggingen dat ze er volgend jaar weer bij zijn. Wij gaan ervan uit dat we vanaf nu meer gaan inzetten op de jeugd en dat we daar een goede basis voor hebben. Over het toernooi in het algemeen zijn we als club dan ook erg tevreden. Exacte getallen kan ik natuurlijk niet geven, maar we hebben een mooi bedrag opgehaald.”

Check Also

Resultaten Jordy en Britney Verboon

Lansingerland – Karters Jordy en Britney Verboon stonden in het weekend van 12 en 13 …