maandag 21 mei 2018 | week 21
Home » Sport » Beach handballer Leroy naar EK in Kroatië

Beach handballer Leroy naar EK in Kroatië

Beach handballer Leroy naar EK in Kroatië

Berkel en Rodenrijs – Op 14 juni zal Leroy Smit (16) met het Oranje U17 team naar Kroatië vliegen om voor Nederland uit te komen op het Europese kampioenschap Beachhandbal onder de 17 jaar. Waar hij vorig jaar nog vlak voor het EK in Portugal afviel is hij nu door bondscoaches Dennis Heuvelmans, Danny Baaijens en teammanager Albert Smit toegevoegd aan de definitieve selectie U17. De selectie is gevormd met spelers uit het hele land. Nederland U17 heeft een zware loting getroffen in poule C met Italië, Rusland, Kroatië en Roemenië. Beachhandbal is een vrij nieuwe en snelle sport in het zand en nauwelijks vergelijkbaar met het gewone handbal spel. Er staan minder spelers in het veld en fairplay staat hoog in het vaandel. Met vliegertjes of pirouettes zijn dubbele punten te behalen waardoor het showelement hoog is. Leroy die bij Oliveo Handbal in Pijnacker speelt zal voor Nederland samen met Arjan Versteijnen van Red-Rag Tachos als keeper het doel gaan verdedigen. Het EK is te volgen via de EHF livestreams (16 tot 18 juni).

Check Also

RVVH II-Berkel (VR): 1-1

Berkel en Rodenrijs – In Ridderkerk moesten de vrouwen van CVV Berkel het opnemen tegen …