vrijdag 23 maart 2018 | week 12
Home » Sport » Beach handballer Leroy naar EK in Kroatië

Beach handballer Leroy naar EK in Kroatië

Beach handballer Leroy naar EK in Kroatië

Berkel en Rodenrijs – Op 14 juni zal Leroy Smit (16) met het Oranje U17 team naar Kroatië vliegen om voor Nederland uit te komen op het Europese kampioenschap Beachhandbal onder de 17 jaar. Waar hij vorig jaar nog vlak voor het EK in Portugal afviel is hij nu door bondscoaches Dennis Heuvelmans, Danny Baaijens en teammanager Albert Smit toegevoegd aan de definitieve selectie U17. De selectie is gevormd met spelers uit het hele land. Nederland U17 heeft een zware loting getroffen in poule C met Italië, Rusland, Kroatië en Roemenië. Beachhandbal is een vrij nieuwe en snelle sport in het zand en nauwelijks vergelijkbaar met het gewone handbal spel. Er staan minder spelers in het veld en fairplay staat hoog in het vaandel. Met vliegertjes of pirouettes zijn dubbele punten te behalen waardoor het showelement hoog is. Leroy die bij Oliveo Handbal in Pijnacker speelt zal voor Nederland samen met Arjan Versteijnen van Red-Rag Tachos als keeper het doel gaan verdedigen. Het EK is te volgen via de EHF livestreams (16 tot 18 juni).

Check Also

Nieuw tenue voor HVB MD3

Nieuw tenue voor HVB MD3 Bleiswijk – Nadat HVB MD3 kampioen in de najaarscompetitie op …