woensdag 23 mei 2018 | week 21
Home » Sport » Eline Kruis heeft iets met vissen

Eline Kruis heeft iets met vissen

Eline Kruis heeft iets met vissen

Lansingerland – Ze stond haar mannetje; Eline Kruis die vis en vriend te slim af was en als winnaar uit de bus kwam tijdens de door leden van De Bleiberg van HSV Groot-Rotterdam georganiseerde jeugdcompetitie sportvissen. Woensdagavond 17 mei nam ze met een stralende lach de beker in ontvangst.

Trees Borkus-Henskens

Aansluitend op de viscursus die kinderen in de leeftijd tot 14 jaar konden volgen werden vier viswedstrijden voor kinderen in de agenda gezet in zowel Bergschenhoek als Bleiswijk. De kinderen konden elke avond hun hengel uitwerpen, maar ze moesten minimaal drie wedstrijden paraat zijn wilden ze in aanmerking kunnen komen voor een prijs. Voor de beker telden de drie beste wedstrijden. Er werd met de vaste hengel gevist tot een maximale lengte van vijf meter.
Op 26 april viste de groep in het water langs de Waalstraat in Bleiswijk, een week later langs het IJslandmos in Bergschenhoek, vervolgens weer aan de Waalstraat en de laatste wedstrijd woensdag in het water langs de Rubenslaan in Bergschenhoek. De kinderen werden terzijde gestaan door leden van De Bleiberg. Ook veel ouders en grootouders kwamen een kijkje nemen en meegenieten langs de waterkant. Elke wedstrijd duurde anderhalf uur en de gevangen vis werd gemeten en vervolgens weer teruggezet. De grootste vis kwam op naam van Lucas van Dijk; die ving er een van 25 cm. De meeste vissen, zo bleek na afloop, werden in het water langs de Waalstraat gevangen.
De grootste beker bleek woensdagavond voor Eline. Ze ving in totaal 3.88m vis. Goede tweede werd Nathanae Ghazi met 2.03m. De derde was weer een meisje: Chrissy Vlaardingerbroek met een gevangen vislengte van 2.24m alles bij elkaar. Wedstrijdleider Kees Hulst bleek na afloop van de kleine competitie samen met zijn ‘assistenten’ een tevreden mens. Zij maken zich nu op voor de naderende zomeravondcompetitie.

Check Also

Vier sponsoren voor Ballen in Berkel

Berkel en Rodenrijs - De start van Ballen in Berkel komt steeds dichterbij en het lijkt erop dat we vanaf 1 juni weer een paar heerlijke vrijdagavonden tegemoet gaan op de club. Met 32 gezellige ploegen, vier toffe dj’s én vier fijne sponsoren is er een fraaie basis voor een geslaagde vierde editie van deze 7x7-competitie. Vier sponsoren ja, voor elke vrijdagavond één.