zaterdag 17 maart 2018 | week 11
Home » Algemeen » Geen Getrut raast van Hamburg naar Rotterdam
Team Geen Getrut.

Geen Getrut raast van Hamburg naar Rotterdam

Geen Getrut raast van Hamburg naar Rotterdam

Lansingerland – Met 86 andere teams vertrok Geen Getrut op zaterdagavond 3 juni vanuit Hamburg op een lange tocht naar thuisbasis Rotterdam. Als laatst vertrekkende team werd de start vooraf gegaan met muziek en dans samen met tientallen vrijwilligers van de Roparun organisatie.

Evenals voor andere teams was de Roparun zelf voor Team Geen Getrut een sluitstuk van een intensief jaar. Al in augustus, na afloop van een geweldige editie in 2016, werden de plannen gesmeed voor een nieuwe seizoen. Geen Getrut organiseerde uiteenlopende activiteiten: een trailrun voor volwassenen en kinderen samen met Outdoor Valley, wijnverkoop met wijnhandel La Gironde, een spinningmarathon bij de Erasmus Universiteit, Geen Getrut shirtverkoop in De Hardloopwinkel, een kroegavond in Hensepeter in Rotterdam, de Hitlandrun in Zuidplas, een wijnproeverij in Sociëteit De Maas met La Gironde en Slagerij De Rooij, een golfclinic, supermarktacties en nog meer. Dit alles met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel: de palliatieve zorg voor kankerpatiënten. Dat is gelukt. Team Geen Getrut verwacht zo’n 20.000 euro over te maken naar de Stichting Roparun, een verdubbeling in vergelijking tot debuutjaar 2016.
Het thema werd ook tijdens de Roparun zelf benadrukt, doordat bij één van de basecamps (waar het team van vier lopers, twee fietsers en twee chauffeurs/navigatoren even konden rusten terwijl de anderen liepen en fietsten) er gebruik kon worden gemaakt van de faciliteiten op een boerderij van een Duits echtpaar dat hun zoontje had verloren aan kanker. Dat maakte zelfs een uurtje slapen en een douche heel bijzonder op zo’n locatie en gaf echt cachet aan waarom de Roparun wordt gelopen.
Geen Getrut had als ambitie om nog harder te lopen dan vorig jaar. Er werd gestart tegen de nummer 2 van vorig jaar uit Bommelerwaard. Dat gaf een leuk competitie element. Uiteindelijk kwam Geen Getrut vlak na 11.00 uur maandagochtend met een gemiddelde van 14.5 kilometer per uur aan in Rotterdam, bijna drie uur sneller dan de nummer 2: wederom Bommelerwaard. Voor Geen Getrut en een kers op de taart van alle voorbereidingen het afgelopen jaar.

Check Also

Open huis Sprank

Berkel en Rodenrijs – Op zaterdag 17 maart opent Stichting Sprank haar deuren. In Berkel …