woensdag 23 mei 2018 | week 21
Home » Lezersschrijven » MIVA-toegang bij gemeentehuis

MIVA-toegang bij gemeentehuis

Ik geef niet zo gauw op, vandaar dat ik opnieuw een stukje in de Heraut plaats over de al meer dan vier jaar durende discussie van de gemeente Lansingerland en nu op 30 maart jl. het (waanzinnige) plan heeft goedgekeurd voor een inpandige binnenpersonenlift.
Het is te gek voor woorden en bovendien volkomen onverantwoord dat de gemeente meer dan € 350.000 gaat laten uitvoeren aan deze onnodige binnenlift, terwijl wij met zijn allen als Lansingerlanders ook al moeten opdraaien voor ruim € 2.000.000 aan de lekkende gevels. En wie weet wat we nog meer op ons dak krijgen! Wellicht komen er nog meer lijken uit de kast. Deze lift is complete onzin! We hebben een prachtige oprit van misschien wel 100 meter lang die toegankelijk is voor personen, maar ook in incidentele gevallen voor personenauto’s, brandweerauto’s, ambulances etc., en personen in een scootmobiel en mensen met kinderwagens.
Er is natuurlijk bij de voorbereiding van dit project een Programma van Eisen door de gemeente opgesteld (adviseur?) en daarna door de architect uitgewerkt in een ontwerp en in een later stadium door de gemeente goedgekeurd en is men tot uitvoering gekomen.
Waarom is er geen eerdere signalering geweest, direct bij de oplevering eind 2013? Dan was er niet ruim vier jaar oeverloos over gediscussieerd door wensen die niet ter zake kundig zijn.
“Diegene die de schoen passen, trekken hem aan.”
Direct links van de tourniquet zit nota bene de zgn. MIVA-deur, van buitenaf te bedienen door een knop op de aanwezige paal, waarna de deur automatisch open gaat. Probleem opgelost en geen extra € 350.000 voor aanpassingen met een extra binnenlift.
We zijn nu intussen ruim twee maanden verder, dus de kans is groot dat er al opdrachten zijn verstrekt. Aangezien de gemeente ons inmiddels 15 weken heeft laten wachten op het beantwoorden van een brief van 13 februari jl., overigens over een ander onderwerp, zal het met deze opdracht(en) nog niet zo’n vaart lopen.
Overigens kunnen ook opdracht(en) worden teruggedraaid, dat dan misschien wat boetekosten met zich mee zou brengen. Altijd minder dan de genoemde € 350.000.
Dus gemeente, u kunt nog tot bezinning komen. Ik kan bovendien nog melden dat ik vorig jaar en begin dit jaar contact heb gehad met een vijftal mensen van vier verschillende partijen, die er overigens helemaal niets mee hebben gedaan. Schandalig!
Ze moesten zich schamen dat ze de goedkeuring van 30 maart jl. niet hebben weten tegen te houden. Wordt vervolgd.

Gert van Elderen
Berkel en Rodenrijs

Check Also

Kappen van bos voor aanleg van water

Door het Recreatieschap Rottemeren en Staatsbosbeheer is besloten om bos te kappen voor de aanleg …