zondag 20 mei 2018 | week 20
Home » Nieuws » Avondvierdaagse kleurt de straten

Avondvierdaagse kleurt de straten

Avondvierdaagse kleurt de straten

Bleiswijk – Tussen de zes- en zevenhonderd deelnemers schreven zich in voor de inmiddels voor de 43ste keer georganiseerde Avondvierdaagse die maandagavond 29 mei van start ging en de boeken in zal gaan als een vierdaagse met sfeer en mooi weer.

Trees Borkus-Henskens

De start was ook ditmaal weer vanaf het terrein van Soccer Boys op sportpark Merenveld. Niet alleen van de ingeschrevenen, maar ook van de (naar schatting) honderden ouders en grootouders die met hen meewandelen als supporter, fan of aanmoediger en helaas na de vierde avond geen medaille in ontvangst konden nemen. De meesten – rond de 600 lopers schreven zich in via de scholen in Bleiswijk – kozen voor de 5 of 7 kilometer en een klein aantal voor de 14.
Dit jaar wachtte bij de inschrijving een leuke verrassing; elke ingeschrevene tot en met 13 jaar ontving bij de start een tasje van Jumbo Bleiswijk met inhoud. Daardoor kleurde de lange sliert wandelaars al snel knalgeel door de straten van Bleiswijk. De routes gingen voor een belangrijk deel door het recreatiegebied; vijf avonden, want Bleiswijk neemt altijd een reserve avond in het programma op. Met als een van de hoogtepunten een bezoek aan boer Pieter langs de Rottebandreef op de grens van Bergschenhoek en Bleiswijk die al een paar jaar achtereen de staldeuren openzet en waar alle lopers doorheen mogen om meteen een kijkje te nemen op de boerderij.

Muziek

De vrijdagavond is jaarlijks de feestavond met muziek. De lopers worden die avond het laatste stuk begeleid door een drietal fanfarekorpsen richting de eindstreep bij Soccer Boys. De Wijsbleikers zorgden voor gezellige muziek op verschillende plekken onderweg en alle lopers ontvingen die avond tevens een fraaie gerbera. Daar bleef het voor de meesten niet bij. Met name in de Dorpsstraat werden muziek en lopers opgewacht door familie en vrienden; met bloemen, grote namaakmedailles en snoepzakjes. De etalage van Primera maakte het feest nog leuker met een ‘Vierdaagse’ etalage. Iedereen die de tocht had volbracht en het inschrijfbonnetje inleverde ontving bij het eindpunt een medaille; het bleef nog lang druk en gezellig bij Soccer Boys. Niet alleen met lopers en belangstellenden, maar ook met organisatoren die kunnen terugkijken op een warme, maar geslaagde week.

Check Also

BVCB en Berkel houden elkaar opnieuw in evenwicht

Berkel en Rodenrijs/Bergschenhoek - Geholpen door de fraaie weersomstandigheden vulde sportpark Het Hoge Land zich zaterdagmiddag 5 mei met vele honderden toeschouwers. Onder hen ook burgemeester Pieter van de Stadt. Zij genoten meer van het heerlijke zonnetje en van wat enigszins weg had van een grote dorpsreünie, dan van wat er zich op de prima grasmat afspeelde. CVV Berkel versus BVCB werd nooit de derby waarop velen hadden gehoopt. Net als in de thuiswedstrijd gaf BVCB een voorsprong weg en eindigde het beladen duel in een 1-1 stand.