zondag 20 mei 2018 | week 20
Home » fbpost » Royal Lemkes heeft een groen hart
Algemeen directeur Michiel de Haan van Royal Lemkes.

Royal Lemkes heeft een groen hart

Ride for the Roses, deel 1

Royal Lemkes heeft een groen hart

Lansingerland – De twintigste editie van de Ride for the Roses komt voor de eerste keer naar Lansingerland; als feestelijk hoogtepunt van het 10-jarig bestaan van de gemeente. De Ride for the Roses zal op zondag 3 september verreden worden met als start en finish de Klappolder in Bleiswijk. Voor het zover is zal De Heraut de komende maanden de spots zetten op de mensen die hun medewerking verlenen aan het welslagen van de grote wielerdag waarop 10.000 belangstellenden worden verwacht om de 25, de 50 of de 100 kilometer te gaan fietsen voor het goede doel: KWF Kankerbestrijding.

Trees Borkus-Henskens

Het grote wielerfestijn zal zowel start als finish gaan beleven bij Royal Lemkes. Algemeen directeur Michiel de Haan hoefde niet lang na te denken toen de vraag bij hem op tafel kwam als locatie voor start en finish te fungeren van de tocht die ooit door de tuinders werd opgezet en nog steeds jaarlijks een enorm wielerfeest is. “Dat enthousiasme heeft meerdere redenen. Er werken hier veel fietsende medewerkers die al jaren deelnemen aan de Ride for the Roses (die elk jaar in een andere plaats ergens in Nederland wordt georganiseerd) en we hebben als bedrijf een heldere visie over onze rol in de samenleving om niet alleen winst te maken, maar ’t goede te doen. We zien het met elkaar als een uitdaging er iets moois van te maken en bovendien koppelen we het aan ons 135-jarig bestaan.”

Enthousiasme

Onder de medewerkers is groot enthousiasme mee te werken er een geslaagde dag van te maken. “Ze zijn er allemaal trots op hun bedrijf te laten zien. Royal Lemkes, de grootste plantenexporteur van Europa, telt drie elementen: de roots als kweker, de kennis van planten als basiscompetentie en het duurzame hart van de aandeelhouder, de directie en veel medewerkers. Onze missie is duurzame groei; van onze mensen, onze relaties, ons bedrijf, maar ook van de wereld waarin wij leven. De liefde voor en de kennis van planten zijn kenmerkend voor Royal Lemkes. Wij voelen ons nauw verbonden met de natuur en koesteren planten. Dit loopt dan ook als een groene draad door onze rijke geschiedenis.
Royal Lemkes is in 1882 gestart als kwekerij; dit familiebedrijf is uitgegroeid tot een vooraanstaand leverancier van planten aan grootschalige Retail in Europa. Vakmanschap, visie en langdurige relaties met klanten en leveranciers tekenen deze ontwikkeling. In 2007 heeft Cees van der Meij, op dat moment eigenaar van handelshuis Edelman, het Koninklijk tuinbouwbedrijf Lemkes overgenomen van de vierde generatie Lemkes. Daarmee ontstond vanuit twee familiebedrijven een mooi fusiebedrijf dat de naam Royal Lemkes kreeg. Onze geschiedenis dragen wij met trots, met onze blik gericht op de toekomst. Wij maken het verschil met planten; voor onze klanten, onze medewerkers en onze leveranciers, met de ambitie om de wereld een beetje mooier te maken. Jaarlijks leveren we meer dan 100 miljoen planten rechtstreeks aan winkels en op depots. Centraal aangestuurde netwerkplanning resulteert in (kosten)efficiënte ketenlogistiek naar 28 landen in Europa.”

In de hal

Het grote wielerspektakel zal zich gaan afspelen in de achterste van de drie hallen; een hal van 15.000 vierkante meter waar vandaan normaal gesproken de tuincentra worden beleverd. “Maandag tot en met woensdag zal ook deze hal nog volop in gebruik zijn, maar tegen het einde van de week zullen de activiteiten worden verplaatst naar een andere hal, zodat we zowel de vrijdag als de zaterdag kunnen benutten om de hal voor te bereiden voor de Ride for the Roses. Binnen ons bedrijf zijn drie mensen betrokken bij de organisatie: Loek Verkleij (manager logistiek), Niek van Keeken (facilitair manager) en André van Gils (inkoper coördinator). We zijn ook al met de promotie bezig; met een presentatie op de familiedag, bij personeelsbijeenkomsten, we benaderen bedrijven waar we zaken mee doen evenals onze klanten. We leveren uitsluitend aan grote ketens als onder andere Ikea, Obi, Praxis en Aldi en aan tuincentra in zowel Frankrijk als Duitsland. Ruim 700 kwekers – waarvan 90% in Nederland – leveren hun producten aan Royal Lemkes.” Michiel de Haan weet: “Het hoort bij ons en we zijn er trots op mee te mogen helpen!”

Check Also

Lezersactie Happen en Stappen: maak kans op gratis diner

Berkel en Rodenrijs - Win een 4-gangendiner inclusief vijf drankjes voor Happen en Stappen Berkel en Rodenrijs, ter waarde van € 59,50. Doe mee en geniet van dit luxe diner waarbij u tussendoor lekker wandelt in het gezellige centrum van Berkel. Iedereen kan meedoen aan deze actie, ook wanneer u zich al heeft aangemeld!