zondag 20 mei 2018 | week 20
Home » fbpost » In- en uitchecken fiets ongeveer zoals bij het Openbaar Vervoer

In- en uitchecken fiets ongeveer zoals bij het Openbaar Vervoer

Fietsenstalling Biesieklette verstrekt ‘slimme’ sleutelhanger Bikey

In- en uitchecken fiets ongeveer zoals bij het Openbaar Vervoer

Berkel en Rodenrijs – Hoewel de fietsenstalling Biesieklette bij station Westpolder in Berkel en Rodenrijs nog niet zo heel lang in functie is, gaat ze met haar tijd mee. Sinds kort is de Bikey geïntroduceerd: een slimme sleutelhanger met plaatje die je aan je fietssleutel bevestigt. Bij het stallen van de fiets wordt het plaatje ingescand en ook weer uitgescand als de fiets later die dag weer wordt opgehaald. Het bekende bonnetje dat eerder werd afgegeven is hiermee verleden tijd.

John Hofman

Het nieuwe systeem is zowel voor de de trein-/busreiziger als voor Biesieklette tijdwinst. Op zich is het een heel veilig systeem. “Er worden landelijk gezien zo’n twee miljoen fietsen per jaar bij ons gestald en tot nu toe zijn er, terwijl we nog met de bonnetjes werkten, slechts zeven fietsen ‘vermist'”, aldus algemeen directeur Herman de Graaff. “Het kan alleen mis gaan als men de fiets bij ons niet op slot zet en de sleutelhanger in het slot laat zitten. Dan zou iemand de fiets mee kunnen nemen, want er wordt dan gewoon uitgescand. Maar onze medewerkers controleren met enige regelmaat of alle fietsen op slot staan.”
Bij de stalling bij het station Westpolder in Berkel en Rodenrijs zijn dat Ron en Sydney. Vaak worden langdurig werklozen met een bijstandsuitkering bij Biesieklette ingezet om weer werkervaring op te doen. Ze doen dat met behoud van uitkering. Tot nu toe zijn er al 19 mensen bij bedrijven geplaatst. Ron werkte voorheen in de metaalindustri, maar kreeg door allerlei omstandigheden geen ander werk. Vorig jaar kwam hij bij Biesieklette en hij heeft het erg naar zijn zin, evenals Sydney die voorheen docent is geweest.
De Graaff: “We hopen binnenkort weer enkele voorstellen te doen bij diverse werkgevers om mensen door te kunnen sturen naar regulier werk.”
Bij Biesieklette doen ze werkervaring op, ze zijn weer onder de mensen en er is weer sociaal verkeer. “We hebben nu 55 vestigingen in Nederland met zo’n 200 medewerkers. Ze krijgen bij ons een sollicitatie- en communicatietraining aangeboden.”
Dinsdag 22 mei werd er een Bikey overhandigd aan de wethouders Ankie van Tatenhove en Simon Fortuyn. Deze laatste beloofde de volgende keer op de fiets te komen! Het ligt in de planning van Biesieklette om zo mogelijk binnenkort een gelegenheid te scheppen dat mensen voor kleine fietsreparaties (lekke band, verlichting e.d.) ook in Berkel en Rodenrijs terecht kunnen. Er moet dan wel een kleine werkplaats worden gerealiseerd en uiteraard moet de gemeente Lansingerland hier toestemming voor verlenen. “De detailhandel zit te springen om goede fietsenmakers en die kunnen wij op deze wijze daarvoor opleiden”, aldus De Graaff, terwijl een medewerkster koffie uitdeelt aan klanten die de fiets komen stallen. Lachend: “Dat doen we alleen vandaag hoor!” Binnenkort, waarschijnlijk op dinsdag 6 juni 2017 tussen 15.00 en 18.00 uur, is er weer een actie waarbij de verlichting, remmen e.d. gratis worden gecontroleerd en mocht er iets defect zijn, dit zo mogelijk ter plekke, bij Biesieklette station Westpolder, wordt verholpen.

Korting in winkels

Met de komst van de Bikey heeft Biesieklette tevens een overeenkomst met verschillende ondernemers zoals bijvoorbeeld in Den Haag gesloten om klanten die zo’n Bikey bezitten, korting te geven. De ondernemers bedenken zelf hoeveel korting en op welke artikelen ze deze zullen geven. Het plan is om nu ook ondernemers/winkeliers in Lansingerland over de streep te trekken om kortingen te geven. Zodra deze ondernemers bekend zijn zal dit worden bekend gemaakt. De korting krijgt men op vertoon van een geactiveerde ‘Bikey’, de zgn. ‘loyalty card’, zodat de korting kan worden verzilverd. De app kan dan gratis worden gedownload via de website van Biesieklette.nl op uw mobieltje of tabloid . Verdere informatie: Biesieklette, tel. 070 – 394 22 11.

Check Also

Lezersactie Happen en Stappen: maak kans op gratis diner

Berkel en Rodenrijs - Win een 4-gangendiner inclusief vijf drankjes voor Happen en Stappen Berkel en Rodenrijs, ter waarde van € 59,50. Doe mee en geniet van dit luxe diner waarbij u tussendoor lekker wandelt in het gezellige centrum van Berkel. Iedereen kan meedoen aan deze actie, ook wanneer u zich al heeft aangemeld!