woensdag 23 mei 2018 | week 21
Home » Nieuws » KNWU: “Parcours de Groenzoom is een kampioenschap waardig”

KNWU: “Parcours de Groenzoom is een kampioenschap waardig”

Chantal Blaak eerste in eigen achtertuin

KNWU: “Parcours de Groenzoom is een kampioenschap waardig”

Berkel en Rodenrijs – Na enige jaren op verschillende locaties het District Kampioenschap tijdrijden te hebben georganiseerd blijkt de Berkelse Groenzoom een schot in de roos te zijn. Organisator Herman Pruisken zag woensdagavond 24 mei tevreden hoe de wielersport waar hij zo aan verknocht is weer een boots kreeg. En natuurlijk waren er ook mooie winnaars als Chantal Blaak die in eigen achtertuin, zoals zij het zelf noemde, winnaar werd bij de vrouwen.

Rien Kuyvenhoven

De tijden lieten zien hoe mooi het parcours is. Al zal er de volgende keer wellicht nog wat meer aandacht aan het oversteken van publiek beteed moeten worden. Oud-Berkelaar Dick van der Breggen vatte het kort samen: “Dit is een sport en een parcours waar je je niet kunt verstoppen. Je moet het echt allemaal zelf doen”.
De renners kregen ondanks het fraaie zonnetje in de Berkelse polder te maken met soms een stevig briesje. De renners in de verschillende categorieën gingen in de vroege vooravond van start. Met de jongste jeugd die één ronde moest rijden tot de meer gevestigde orde die uiteindelijk driemaal over de eindstreep moest komen.
Berkel heeft sinds kort Chantal Blaak, rijdster bij Boels Dolmans Cycling Team, als inwoonster. Zij kwam, zag en overwon bij de vrouwen.
Chantal Blaak genoot zichtbaar van de wedstrijd en winst zo vlak bij huis. “Het is een bochtig parcours met veel wind waarbij techniek aan te pas komt. Het ging goed. De wedstrijd is dan ook een goede training voor de ploegentijdrit.”
Enkele weken geleden namen we nog ‘afscheid’ van Tim Rodenburg. De ‘lange uit Berkel’ heeft het fietsen echter niet helemaal vaarwel kunnen zeggen. Al geeft hij toe, dat rijden voor Cycling Team Jo Piels tot het verleden behoort. “Het enige wat ik niet mag rijden zijn wedstrijden voor de topcompetitie”, vertelt hij, “maar ik heb nu al wel een paar criteriums gereden waarbij ik bij de eerste twintig over de streep kwam. Ik vind fietsen nog steeds leuk, maar dan op mijn eigen niveau. Daarom ben ik ook hier vanavond.”
Een minpunt deze wedstrijd was het te makkelijk wegblijven van renners die zich wel hadden ingeschreven. Hierdoor moest de organisatie nogal eens improviseren.
Theo van der Leist, namens de KNWU, vond het verlaten van de roeibaan naar deze accommodatie een gouden greep. “Wat het oversteken betreft waren er nog een paar schoonheidsfoutjes. Van de renners horen we alleen maar goede berichten over het parcours. Met andere woorden: het parcours is een kampioenschap waardig. Ik geef de organisatie (Herman Pruisken, red.) een compliment over de manier waarop ze het aangepakt hebben. Een organisatie die heel z’n ziel en zaligheid in dit kampioenschap heeft gestoken”, aldus Van der Leist.

Uitslagen rijders Lansingerland

Sportklasse: 2. Tim de Koning (Berkel en Rodenrijs), 10. Desley Boxhoorn (Bergschenhoek).
Elite mannen: 5. Tim Rodenburg (Berkel en Rodenrijs).
Vrouwen: 1. Chantal Blaak, 12. Demi Vollering (beiden Berkel en Rodenrijs).
Junior Vrouwen: 15. Naomi Seldenthuis (Berkel en Rodenrijs),10. Sanne Roozemond (Bergschenhoek).
Junioren: 12. Jasper van den Broek, 13. Maurice Sprockel (beiden Berkel en Rodenrijs).
Masters: 2. Erwin Meijer, 5. Arno Niewold (beiden Berkel en Rodenrijs).
Nieuwelingen meisjes: 8. Nena Vollering (Berkel en Rodenrijs).
Nieuwelingen: 1. Sten Verzijl (Berkel en Rodenrijs), 5. Lars Seldenthuis (Berkel en Rodenrijs), 12. Thijs Brugging (Bleiswijk), 21. Tim van der Stam (Bergschenhoek), 24. Kenley Boxhoorn (Bergschenhoek).

Petekind

Kreeg organisator Herman Pruisken alle lof toegezwaaid na afloop van deze District Kampioenschappen. Zondag kreeg de Berkelaar pas echt zijn beloning. Jos van Emden, ook wel het petekind van Pruisken genoemd, greep in de tijdrit tijdens de Giro de eerste plaats. Pruisken die al jaren vanaf de jeugd heeft gewerkt met Van Emden kon zondagavond zijn geluk niet op. “Hier ben ik zo blij mee. Eindelijk krijgt deze jongen zijn beloning voor heel hard werken”.

Check Also

Ronde Tafel sluit een mooi en waardevol feest af

Lansingerland - Met het grote Ronde Tafelfeest van 17 maart op het evenemententerrein in het Annie M.G. Schmidtpark nog vers in het geheugen kwamen de leden van de Ronde Tafel dinsdagavond 1 mei bijeen om bekend te maken hoeveel gelden er verdeeld konden worden onder de goede doelen die vooraf werden gesteld.