maandag 29 mei 2017 | week 22
Home » Algemeen » Stop fietsendiefstal, gebruik een tweede slot!

Stop fietsendiefstal, gebruik een tweede slot!

Lansingerland – Op maandag 22 mei organiseert de politie, in samenwerking met de gemeente Lansingerland, de RET en Buurttoezicht Lansingerland, een actie ter preventie van fietsendiefstal. De actie vindt plaats tijdens de ochtendspits, rondom verschillende RandstadRail haltes, waaronder Westpolder, Rodenrijs en Melanchtonweg.

Preventietips
Diefstal van fietsen is al jarenlang een probleem. Een groot aantal diefstallen vindt op of rondom metrostations plaats.

Met de volgende tips maakt u het de fietsendief een stuk moeilijker:
– Maak zoveel mogelijk gebruik van een bewaakte fietsenstalling. 

– Gebruik (minimaal) twee verschillende sloten, waarvan een kettingslot. 

– Zet uw fiets ergens aan vast, bijvoorbeeld aan een fietsenrek. 
Aangifte doen 
Is uw fiets toch gestolen? Doe dan altijd aangifte bij de politie. Zorg dat u framenummer, 


Aangifte doen

Is uw fiets toch gestolen? Doe dan altijd aangifte bij de politie. Zorg dat u framenummer, graveercode, slotnummer, merk, type en kleur van uw fiets kunt benoemen. De politie raadt u aan om deze gegevens goed te bewaren. 
Aangifte doen van fietsendiefstal kan eenvoudig en snel via internet.

Check Also

Dansen met Dirk Kuyt op exclusief Feyenoord-feest

Bergschenhoek - Toen een Bergschenhoeks gezin voor Moederdag uit eten ging op de SS Rotterdam, had het viertal nooit gedacht dat het op een exclusief feest zou komen met Feyenoord-spelers, artiest Ronnie Flex en muziekgroep Broederliefde. “Het was de mooiste dag van mijn leven”, zegt Laura Pieper.