vrijdag 25 mei 2018 | week 21
Home » Algemeen » Leerlingen Wolfert Lyceum voelen (nog) weinig examenstress

Leerlingen Wolfert Lyceum voelen (nog) weinig examenstress

Leerlingen Wolfert Lyceum voelen (nog) weinig examenstress

Lansingerland – De eindexamens van leerlingen op middelbare scholen in Lansingerland zijn vorige week gestart. De komende weken zal er in deze krant aandacht besteed worden aan de eindexamens. Bij het Wolfert Lyceum sprak De Heraut vrijdag met drie VWO-leerlingen, die net een examen achter de rug hadden.

De leerlingen verlaten rond een uur of kwart voor vier sporthal De Zijde waar de examens plaatsvonden. Chris Bogaards (17) vertelt dat hij net zijn tweede examen erop heeft zitten. Voor hem is het nog niet erg stressvol geweest. “Nee, ik ben er eigenlijk heel relaxed onder. Ik heb geen extra stress en ik heb prima geslapen. Nederlands was deze week mijn eerste examen en ik denk dat Engels wat beter is gegaan. Ik sta nu gemiddeld ongeveer een 6,5 en ik denk dat ik het wel ga halen.”

Latijn

Franko Petkovic kwam bij Nederlands nog wel in tijdnood, maar het examen Engels ging bij de Gymnasium-leerling ook goed. “Ik ben sowieso wat beter in Engels dan in Nederlands, maar ik heb het denk ik allebei wel gehaald. Ik heb nog veel examens te maken, aangezien ik Gymnasium doe. Ik heb dus bijvoorbeeld ook Latijn. Samen met het natuurkunde-examen kijk ik daar het meest tegenop.”
David Barends lacht als Franko zegt dat hij ook een Latijn-examen heeft. “Ja, dat hoef ik niet te doen. Ik doe Atheneum en ben dus wat eerder klaar. Het is tot nu toe allemaal wel prima te doen. Ik heb niet heel erg veel stress, maar het is natuurlijk wel even anders dan een normale schoolweek. Ik kijk wel op tegen het wiskunde-examen. Wiskunde vind ik echt vreselijk en is dan ook mijn enige onvoldoende. Ik sta nu een vijf en ik moet gewoon zorgen dat het in ieder geval niet erger wordt. Ik sta voor de rest van mijn vakken er prima voor, dus ik heb ook nog wel wat te compenseren.”

Check Also

Feest van de Smaak!

Bleiswijk - Op zaterdag 26 mei organiseert het Smaakteam van de BU Glastuinbouw van Wageningen University & Research, samen met GroentenFruitHuis, Rabobank en de gemeente Lansingerland, het Feest van de Smaak! Op dit feest staan gezonde en lekkere groenten en fruit centraal.