zondag 19 november 2017 | week 46
Home » Sport » Vrienden van Berkel sporten ruim 2000 euro bij elkaar

Vrienden van Berkel sporten ruim 2000 euro bij elkaar

Vrienden van Berkel sporten ruim 2000 euro bij elkaar

Lansingerland – Health Center Bergschenhoek was zaterdag 13 mei de hele dag gevuld met sportievelingen die allemaal hun steentje bijdroegen om voor Team 33 van de Roparun ‘Vrienden van Berkel’. Ze kwamen niet met lege handen, maar brachten in totaal € 2017,- mee voor het goede doel waarvoor de Roparun al jaren wordt georganiseerd en gelopen: onderzoek naar kanker en hoop op een toekomst.

Trees Borkus-Henskens

De leden die samen met het sportcentrum de sportieve dag organiseerden kijken terug op een succesvolle dag. Iedereen kon zich inschrijven deel te nemen aan een drietal activiteiten: spinning, boksen en crossfit. Er kon een onderdeel worden gekozen, maar ook kon voor twee of zelfs alledrie worden ingeschreven. Verdeeld over de dag was er tevens een loterij met fraaie prijzen.
Na een dag vol zweetdruppels en brede inzet kon de totaalopbrengst bekend worden gemaakt: “Vorig jaar was dat met een soortgelijke dag nog € 1234,- en nu gingen we over de € 2000,- heen! Daar zijn we uiteraard heel erg blij mee. Bovendien was het een leuke dag. We hebben er zin in om aan de run te beginnen. De ploeg is compleet, we hebben er naartoe gewerkt en nu nog de laatste trainingen voor we in het eerste weekend van juni van start gaan. Ditmaal voor het eerst vanuit Hamburg; sinds enkele jaren het tweede startpunt van de Roparun. Tien keer liepen we tussen Parijs en Rotterdam, maar we vinden het nu wel leuk eens een andere route te lopen. Met de grote finale op Tweede Pinksterdag waarbij alle deelnemende teams ‘binnen komen’ op de Coolsingel in Rotterdam; dat is jaarlijks een groot feest!”

Check Also

Samen Bouwen in Bleiswijk

Bleiswijk - Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) is een vorm van projectontwikkeling waarbij toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever zijn voor hun eigen nieuwbouwproject. Iedere particulier kan samen met zijn toekomstige buren zijn eigen woning ontwikkelen en het huis bouwen dat hij wenst. Vaak is een huis in CPO ook nog eens beter betaalbaar dan in de markt aangeboden woningen. Bij CPO zijn de toekomstige bewoners zelf projectontwikkelaar. Gedurende het gehele ontwikkel- en bouwtraject nemen zij, georganiseerd in een vereniging, de beslissingen. Ze kiezen een architect en een aannemer en werken direct samen met alle professionele partijen in het bouwproces. Zo ontstaan er binnen ieders budget goede woningen, die aan alle individuele wensen voldoen.