vrijdag 25 mei 2018 | week 21
Home » fbpost » Muziek en kunst voor arme kinderen Namibië

Muziek en kunst voor arme kinderen Namibië

Benefietconcert en workshops

Muziek en kunst voor arme kinderen Namibië

Bergschenhoek – Over bijna een half jaar vertrekken de Bergschenhoekse Carina Batenburg en Annemieke van der Hoeven naar Namibië, maar de voorbereidingen zijn nu al in volle gang. Met 45 vrouwen reizen ze af naar buitenwijken van het Afrikaanse land om de armste kinderen een aantal leuke dagen te geven. De reis hebben ze al betaald; voor de kinderen zelf zamelen zij geld in door middel van een benefietconcert en workshops handletteren.

Marcel van der Meulen

“Ik heb altijd al zo’n goede-doel-reis willen maken, maar ik heb het nooit durven doen”, zegt Annemieke. Verschillende keren is zij in Afrika geweest, maar nooit terwijl zij haar twee kinderen achterliet. “Gelukkig heeft mijn man een eigen bedrijf en is hij flexibel, waardoor het nu wel kan.”
Ook Carina zat met hetzelfde probleem. Ze wilde wel, maar kon haar kinderen niet achterlaten. “De oudste is nu 15 jaar, die kan alles zelfstandig en gelukkig is deze reis maar tien dagen”, zegt ze. “Zo lang kan ik ze wel alleen laten met mijn man. Nu maar hopen dat ze de juiste stand van de wasmachine weten te vinden”, grapt ze.
Carina geeft nu via haar Facebookpagina CreametCrien ruim twee jaar les in handletteren, spelen met letters. Dit deed ze al voor het goede doel, maar toen ze het goede doel Beautiful Kidz Namibia op het spoor kwam, gingen haar donaties richting dat doel. “Handletteren doe ik, omdat ik het leuk vind en omdat ik het leuk vind anderen te leren”, zegt ze. “Ik hoef er zelf niet beter van te worden, de workshops zijn goedkoop en alles dat overblijft, gaat naar het goede doel. Daarnaast gaat iedereen na één workshop met een eigen creatie naar huis, iedereen kan het.”

Benefietconcert

Een benefietconcert met het koor van Annemieke van der Hoeven staat voor 20 juni gepland. “Het zijn allemaal goede zangers en sommigen springen eruit, die zijn zo ontzettend getalenteerd”, zegt Annemieke. “Ik raad het iedereen aan om te komen kijken in de Hervormde Kerk Bergschenhoek. We zullen populaire werken uit de Messiah zingen, maar ook aangepaste popnummers. Het koor is vierstemmig.”
Kaarten zijn te reserveren via info@vocalgroupvoice.nl.

De bedoeling is om zoveel mogelijk geld op te halen voor de arme kinderen die vaak in een hutje wonen met een lekkend golfplaten dak boven en zonder sanitaire voorzieningen. Het geld gaat dan naar de armste wijken Katutura en Ovitoto waar de kinderen met het goede doel ook onderwijs krijgen.
“Niet alleen het onderwijs is een belangrijke uitgave van het goede doel”, zegt Annemieke. “Ook de preventie van HIV is een hele belangrijke en bijvoorbeeld de uitbreiding van de bibliotheek.”. Carina is het hiermee eens. “Daarnaast wil ik graag zien hoe het project werkt en wat er bij de kinderen speelt. Misschien kan ik ze persoonlijk nog helpen en ondersteunen”, vult ze aan.

Check Also

Berkel Centrum start met pilot ophalen gescheiden afval

Berkel en Rodenrijs - Al vanaf 2016 is bestuurslid van de winkeliersvereniging in Berkel Centrum, Frits Heel, in gesprek met de ondernemers met als doel ondergrondse opslag voor de ondernemers te realiseren. De oplossing lijkt nu gevonden te zijn. Samen met Tom Ruijmgaart werd een nieuw concept ontwikkeld: Bakkiebakkie.