maandag 21 mei 2018 | week 21
Home » fbpost » Vrouwen vliegen door de Groenzoom

Vrouwen vliegen door de Groenzoom

Zaterdag 20 mei Ladiesrun

Vrouwen vliegen door de Groenzoom

Lansingerland/Oostland – Er moet niet raar opgekeken worden als er zaterdag honderden vrouwen door natuurgebied de Groenzoom ‘vliegen’. Die dag is de Vliegende Vrouwen Run: de hardloopwedstrijd voor dames.

Het zijn de laatste dagen dat er nog getraind kan worden voor de ladiesrun van het Oostland. De ene deelneemster gaat voor de vijf kilometer, de ander verkiest de tien kilometer. De loopsters die bij AnnemiekLoopt voor de Vliegende Vrouwen Run trainen, gaan voor de vijf kilometer. Zij hebben inmiddels hun laatste training erop zitten.

Juffencompetitie

Ook de juffen van basisschool de Ackerweide zijn er klaar voor. Zij hebben de afgelopen maanden één tot die twee keer per week na schooltijd nog de loopschoenen aantrokken om zich vervolgens in het zweet te werken. Tot groot enthousiasme van directeur Ingrid Schumacher én organisator Marloes Nuijten. ‘’Ik vind het erg gaaf om te horen dat juffen van verschillende scholen meedoen aan de Vliegende Vrouwen Run! Misschien dat we volgend jaar wel een competitie tussen de verschillende scholen kunnen organiseren. Ik weet dat een groep docenten van het Melanchthon ook traditiegetrouw meedoet. Hartstikke leuk!”, aldus Nuijten.

Vrijwilligers

De 50 vrijwilligers zijn op de vrijwilligersavond geïnstrueerd en weten precies wat ze moeten doen op 20 mei. De één zal zorgen dat het verkeer op gepaste afstand blijft, de ander wijst de weg. Maar er zijn ook vrijwilligers die een waterpost bemannen. Eén van die vrijwilligers is Tuinderij de Groenzoom. Marian van Velzen zal samen met een aantal andere vrijwilligers de deelneemsters van de tien kilometer van een bekertje water met verse munt en citroen voorzien.
Kortom: de organisatie is er klaar voor, volgens Nuijten. ‘’We gaan er een geweldige dag van maken. Zonder onze vrijwilligers en sponsors was het onmogelijk om de Vliegende Vrouwen Run te organiseren en daar ben ik hen dankbaar voor!”
De voor-inschrijving loopt nog tot en met woensdag 17 mei (€ 3,50 korting). Na-inschrijven kan op de dag zelf. Locatie: evenemententerrein De Soete Suikerbol in Pijnacker. Om 10.40 uur geeft oud Olympisch atleet Robert Lathouwers een warming-up. Om 11.00 uur valt het startschot van de 10 km en tien minuten later gaat de 5 km van start.
Informatie: zie Facebook en www.ladiesrunoostland.nl.

Check Also

Golden Tenloop Delft

Bergschenhoek/Delft – Op Hemelvaartdag werd in Delft de traditionele Golden Tenloop gehouden. Een wedstrijd door …