zondag 20 mei 2018 | week 20
Home » Sport » Van der Haas en Van Dijk winnen opnieuw BVCB Voetbalquiz

Van der Haas en Van Dijk winnen opnieuw BVCB Voetbalquiz

Van der Haas en Van Dijk winnen opnieuw BVCB Voetbalquiz

Bergschenhoek – Voor de negende keer organiseerde BVCB hét evenement voor voetbalminnende leden: de Voetbalquiz. Vanwege het 70-jarig bestaan van de sportvereniging werd de quiz ditmaal gehouden in mei in plaats van de reguliere februarimaand. Na 70 vragen en na ruim drie uur krakende hersenen, gesteun en gepuf, mochten Dennis van der Haas en Max van Dijk de wisselbeker in ontvangst nemen.

Nadat alle deelnemers en deelneemsters een plekje hadden gevonden in de afgeladen BVCB kantine kon er even na 20.00 uur worden “afgetrapt”. Onder leiding van quizmaster Ronald Helder begonnen maar liefst 51 koppels aan het eerste deel van de Voetbalquiz. Met twintig meerkeuze vragen had in ieder geval iedereen de gelegenheid om een antwoord in te vullen. De meeste vragen werden ingeleid met prachtige voetbalfoto’s of filmpjes met de meest briljante doelpunten en memorabele voetbalmomenten.
Na 40 vragen werd er in de pauze het “gele rode kaartenspel” gespeeld. Een dynamische en soms hilarische afwisseling tussen alle quizvragen door. Uiteindelijk ging Michel van Laviere er met de prijs vandoor: een leuke beker en een halfjaar abonnement op voetbalmagazine Voetbal International.
Na de pauze lagen Max van Dijk en Dennis Van der Haas nipt voor op het duo Nick Stofbergen en Michel Van Laviere. In de laatste ronde, die louter uit BVCB vragen bestond, moest de beslissing vallen. Nadat de laatste vraag gesteld was, werd er door de spelleiders hard gerekend en werden de deelnemers vermaakt met een loterij met veel fraaie prijzen. Rond 23.30 uur maakte Helder de prijswinnaars bekend. De poedelprijs ging naar het drietal Milou van Rijn, Emma van den Berg en Larissa de Vlaming. Het brons was weggelegd voor de “nieuwkomers” Nicky Walbeek en Michel Verwater; de tweede plaats was voor Nick Stofbergen en Michel van Laviere. Vanaf begin aan kop en niet meer weggegeven, zijn de winnaars – net als vorig jaar – Dennis van der Haas en Max van Dijk. En hoe mooi, symbolisch prachtig, met een puntentotaal van 70! Zij mochten wederom de “cup met de grote oren” in ontvangst nemen, een fraai voetbalboek uitkiezen en ze kunnen met een dinerbon nog eens gaan nagenieten van een meer dan geslaagde BVCB-avond.

Check Also

Soccer Boys – Be Fair: 1-1

Bleiswijk – Een wedstrijd die voor beide ploegen weinig belangen meer had. Daarom ook had …