vrijdag 25 mei 2018 | week 21
Home » Nieuws » TOGB maakt zich op voor de tweekamp tegen Kocatepe

TOGB maakt zich op voor de tweekamp tegen Kocatepe

Trainer Peter de Haan: “Vorm van de dag zal bepalend zijn”

TOGB maakt zich op voor de tweekamp tegen Kocatepe

Berkel en Rodenrijs – Eigenlijk was het al zeker, maar de huid verkopen voor de beer geschoten is daar kunnen we de laatste weken over meepraten. TOGB kreeg in de wedstrijd tegen Foreholte alle gelegenheid zich te plaatsen voor de nacompetitie gezien de uiteindelijke 5-1 overwinning die vrij eenvoudig tot stand kwam. Zondag mag TOGB de toegift beginnen in een thuiswedstrijd tegen het Rotterdamse Kocatepe.

Rien Kuyvenhoven

Het zou echter tot twee minuten voor rust duren voordat TOGB het eerste doelpunt scoorde. Daley Hilkemeijer zette uit een vrije trap van Huub van Heijningen de 1-0 op het scorebord. Nadat de ban doorbroken was tegen de ploeg uit Voorhout werd het steeds duidelijker, dat de Berkelse zondag tweedeklasser zich weinig zorgen hoefde te maken voor het vervolg. Een minpunt bij TOGB was het in de rust uitvallen van aanvoerder Joey Lems die met een klaplong naar het ziekenhuis werd gebracht en waar het vrijwel zeker is dat hij de nacompetitie uit zijn hoofd kan zetten.
Wat de productie betreft kwam TOGB de tweede helft goed op stoom. Na het openingsdoelpunt in de eerste helft van Daley Hilkemeijer uit een vrije trap van Huub van Heijningen werd de tweede helft een galavoorstelling van de thuisclub die de ploeg moed moet geven voor de wedstrijd die TOGB zondag te wachten staat.
Mouad Fissoune liet dreigend een schot los, 2-0. Invaller Rob Gerritsma was verantwoordelijk voor de 3-0, waarna andermaal Mouad Fissoune met een fraaie stift de 4-0 liet aantekenen eer Foreholte iets terug kon doen.
De vrije trap van Rob Gerritsma werd in eerste instantie door doelman Matthijs Guyt, maar Emerican Bagcan joeg de bal andermaal tegen het net, 5-1 met hiermee de prijs voor de nacompetitie.

Er voor gaan

“Laat maar komen, we zijn er klaar voor”, vertolkte Jeffrey Kindtdie dit seizoen slechts tot een tiental wedstrijden kwam, na afloop de dadendrang van de Berkelse formatie. “Ik ben lang door blessures weggeweest, maar nu ik weer fit ben begint voor mij eigenlijk het belangrijkste van deze competitie. Ik voel me ook weer op mijn gemak met Daley (Hilkemeijer, red.) in het centrum van de verdediging. Samen achterin voelt vertrouwd. Verleden jaar en de jaren daarvoor is het niet gelukt. Laten we er nu met z’n allen voor gaan!”
TOGB-trainer Peter de Haan noemde de overwinning van zijn ploeg eigenlijk geen grootse prestatie. ” Vandaag had ik eigenlijk niet anders verwacht. Natuurlijk waren de verwachtingen voor aanvang van deze competitie hoog. Maar ik moet de ploeg nog tegenkomen die deze competitie meer kansen op doelpunten heeft gehad dan TOGB. Alleen Den Hoorn deed het wat dat betreft beter. Wij lieten in uitwedstrijden te veel kansen liggen.” Klaar voor de nacompetitie? De Haan: “Laten we voorop stellen dat we al een aantal maanden heel behoorlijk voetballen. Dus je mag dan best verwachtingen hebben. Maar ook de vorm van de dag zal beslissend zijn. En vergeet niet de vorige nacompetitiewedstrijden tegen Kocatepe. Uit verloren we toen met 4-2 en thuis werd het 6-1 voor ons. Laten we het er maar op houden, dat het best spannend kan worden.”

Keukenhof

TOGB trainer Peter de Haan had na afloop weinig goede woorden over over het speelveld op het Berkelse sportpark Het Hoge Land. “De gemeente moet zich schamen.
Op dit veld dat heel ongelijk is staan meer bloemen dan in de Keukenhof. Hier op spelen geeft veel problemen voor spelers. Goed voetbal is bijna onmogelijk”.

Check Also

Cheques Leo Ammerlaan loop uitgereikt

Lansingerland - Uit handen van Ilone, John en Marianne Ammerlaan ontvingen de afgevaardigden van drie goede doelen woensdag 9 mei de cheques van de op zaterdag 3 februari georganiseerde Leo Ammerlaan loop in de kassen van het bedrijf aan de Irisweg te Bleiswijk.