zondag 19 november 2017 | week 46
Home » Algemeen » Frans van der Knaap verrast vrijwilligers met waardevolle cheque

Frans van der Knaap verrast vrijwilligers met waardevolle cheque

Frans van der Knaap verrast vrijwilligers met waardevolle cheque

Bleiswijk – Bleiswijker Frans van der Knaap nam samen met echtgenote Joke het besluit hun kwekerij van snijanthuriums te verkopen en een deel van hun tijd anders in te gaan vullen.

Trees Borkus-Henskens

“We wilden positief eindigen en daarom besloten we de dagopbrengst van de veiling van vrijdag – een van de laatste dagen – ten goede te laten komen aan twee goede doelen waar vrijwilligers de schouders onder zetten: ’t Ezelsbruggetje in Bleiswijk en Hospice Lansingerland in Bergschenhoek ontvangen elk een cheque ter waarde van € 2093,-.”

Bloemen en planten

In 1980 ging Frans samen met zijn broer van start aan de Wilgenlei met potplanten. Vijf jaar later kwam er een tweede bedrijf bij met de teelt van grondchrysanten. Na twee jaar besloten de broers elk als zelfstandig tuinder verder te gaan. Frans met de bloemen en zijn broer met de planten. “Vlak voor de eeuwwisseling kon ik hier aan de overkant een oud bedrijf opkopen. Dat werd gesloopt en vervangen door nieuwbouw met daarin tevens een nieuwe teelt; de snij anthurium. In het oorspronkelijke bedrijf werden de chrysanten vervangen door strelitzia’s (ook wel bekend als papegaaienbekken) en die blijft nog wel doorgaan. Maar met de anthuriums gaan we helemaal stoppen. Eind juni gaat dit bedrijf naar een nieuwe eigenaar.”
De teelt staat onder druk, de productie loopt terug, de leeftijd gaat een rol spelen en bovendien hebben Frans en Joke geen opvolger voor hun bedrijf; hun kinderen kozen een andere richting. Vrijdagmiddag, nadat bekend werd wat de veilingopbrengst was, toog het paar richting ’t Ezelsbruggetje en Hospice Lansingerland om daar de cheques te overhandigen. “Deze organisaties leveren een grote maatschappelijke bijdrage aan Lansingerland en hiermee willen we alle vrijwilligers die daar actief zijn eens in het zonnetje zetten. Daar hebben we een goed gevoel bij.”

Check Also

Flinke belangstelling voor concert geeft weer hoop voor de toekomst

Bleiswijk - De stoelen stonden weer netjes in rijen opgesteld tijdens het Najaarsconcert van muziekvereniging Crescendo, zaterdag 11 november in 't Web. Dat is ook een noodzaak als je gaat 'vliegen' om diverse landen te bezoeken, want het thema was 'Vlieg met me mee'. Heel fijn was, dat nagenoeg alle stoelen bezet waren en dat geeft Crescendo moed om fris en fruitig door te gaan waarmee ze bezig is: mooie muziek maken en de mensen een fijne avond te bezorgen. Zaterdagavond lukte dat perfect.