maandag 23 april 2018 | week 17
Home » Algemeen » Diamanten paar heeft geen tijd om stil te zitten

Diamanten paar heeft geen tijd om stil te zitten

Diamanten paar heeft geen tijd om stil te zitten

Berkel en Rodenrijs – Wie Henk (87) en Janny (85) Luijken zou moeten typeren kan makkelijk iets bedenken: ze kunnen maar moeilijk stilzitten en zijn altijd bezig. Is het niet met het werken in de tuin, dan zijn ze aan het poetsen of opruimen in huis en ook de kinderen en kleinkinderen krijgen alle aandacht. Ze moeten er zelf om glimlachen: “Ja, we houden het graag netjes en gezellig!” beamen ze.

Trees Borkus-Henskens

Woensdagochtend kon het niet missen met ballonnen aan de deur en vlaggetjes in huis: Janny en Henk vierden hun 60-jarig huwelijksfeest en alles zag er dan ook tip top uit toen burgemeester Pieter van de Stadt zijn opwachting maakte om het paar namens de gemeente te komen feliciteren. Hij kwam niet met lege handen, maar bracht als geschenk een ingelijste kopie van de trouwakte mee samen met een fraai boeket. De felicitatiebrieven van zowel de koning als zijn commissaris maakten daarmee de dag nog feestelijker.
Henk is een geboren en getogen Berkelaar, geboren aan de Noordeindseweg in een gezin met negen kinderen waarvan hij samen met zijn tweelingzus tot de jongste generatie in huis behoorde. Zijn vader was veilingschipper voor de tuinders en toen hij zelf de leeftijd had ging Henk hem daar bij helpen. Op z’n achttiende werd Henk chauffeur en vervolgens machinist, maar hij klom in de avonduren nog graag regelmatig achter het stuur om voor Van den Ende spruiten bij de telers op te halen en die af te leveren bij de veiling. Dat zou hij tot zijn 77ste blijven doen.
Hij leerde Janny kennen tijdens een zangavond in het CNV verenigingsgebouw in Pijnacker waar ze als kind vanuit Leiderdorp was komen wonen. Hij vond het een leuke meid en zij zag hem ook wel zitten. “Hij was altijd vrolijk en hij zag er zo netjes uit en dat is nog steeds zo!” Ze kregen verkering en trouwden in Berkel en Rodenrijs, waarna ze in de Erberveltstraat gingen wonen. Na tien jaar verhuisden ze naar de Beethovenstraat. Ze kregen twee zonen en twee dochters en inmiddels is de familie uitgebreid met zeven kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Henk verdiende de kost voor vrouw en kinderen en Janny zorgde thuis voor de kinderen en de gezelligheid; ze stond altijd voor alles en iedereen klaar. Toen de kinderen groot werden werkte Janny enkele jaren in Hergerborch.

Actief

Bijna zeventien jaar geleden verhuisde het diamanten paar naar de Freesiastraat in ’t Rodenrijs. “We wonen hier heel fijn en bovendien woont de hele familie vlakbij. We doen alles samen: tuinieren, poetsen, ramen zemen; we genieten als het opgeruimd en schoon is. Maar we genieten ook van onze woonomgeving, want die is heel leuk; we organiseren veel met de andere bewoners van de straat.” Na de burgemeester uitgezwaaid te hebben vertrok het paar richting Pieters Brasserie in Pijnacker om daar met familie en vrienden te genieten van het bruiloftsfeest: met koffie, een borrel en vervolgens met elkaar aan tafel. Als cadeau liep de hele middag een fotograaf rond die van alles en iedereen foto’s maakte als aandenken aan de bijzondere dag.

Check Also

Eén topklinisch opleidingsziekenhuis

Franciscus Gasthuis & Vlietland Eén topklinisch opleidingsziekenhuis Regio – Na een uitgebreide beoordeling heeft de …