vrijdag 25 mei 2018 | week 21
Home » Sport » Berkel tien seconden in euforiestemming
Berkel en Rodenrijs - Een voetbalmiddag om nooit meer te vergeten. Niet de uiteindelijke 4-0 overwinning die de zaterdagvoetballers van Berkel behaalde op buurman DSVP uit Pijnacker. Nee, de onderbreking door een blessure (spierscheuring) van scheidsrechter Van Drunen uit Barendrecht was een oponthoud die niet iedere week passeert. Invaller arbiter Olaf van Hees uit Berkel en Rodenrijs maakte de laatste drieënveertig minuten vol.

Berkel tien seconden in euforiestemming

Berkel tien seconden in euforiestemming

Berkel en Rodenrijs – Een voetbalmiddag om nooit meer te vergeten. Niet de uiteindelijke 4-0 overwinning die de zaterdagvoetballers van Berkel behaalde op buurman DSVP uit Pijnacker. Nee, de onderbreking door een blessure (spierscheuring) van scheidsrechter Van Drunen uit Barendrecht was een oponthoud die niet iedere week passeert. Invaller arbiter Olaf van Hees uit Berkel en Rodenrijs maakte de laatste drieënveertig minuten vol.

Rien Kuyvenhoven

Berkel mocht zich korte tijd tweedeklasser noemen toen de wedstrijd tussen concurrent VVOR en Sparta R op 2-2 leek uit te lopen. Echter de gelijkmaker van Sparta bleek op advies van de grensrechter van VVOR wegens buitenspel te zijn afgekeurd, waardoor Berkel en VVOR komende zaterdag op het veld van BVCB in Bergschenhoek een beslissingswedstrijd moeten spelen voor de promotie.
Berkel tegen DSVP werd al vroeg in de wedstrijd beslist door de thuisclub die na het debacle van verleden week tegen Sparta nu wel liet zien dat het tot doeltreffend voetbal in staat is. De wedstrijd werd binnen tien minuten al op slot gegooid. Sluitpost Tom Bernard was kansloos bij treffers van Erwin van der Stoep die een vrije trap ineens binnen schoot en van Bart van den Dool die een fraaie aanval van de thuisclub tot tweede doelpunt promoveerde. De basis hiervoor werd gelegd door Jos Buitenhuis en Robert van der Velden met fraai aanvalsspel. Jos Buitenhuis kon na ruim een half uur spelen met zijn hoofd Berkels derde doelpunt laten aantekenen.
“Een prima eerste helft”, aldus Berkel-trainer Cor den Daas na afloop. “We voetbalden zoals we de eerste helft van deze competitie speelden. In plaats van drie hadden we er ook zes kunnen maken.” Nu moest de trainer wachten tot de laatste minuut toen Rob Vermeer nummer vier op het scorebord bracht.
“Ik heb de spelers na afloop de complimenten gegeven hoe ze het opgepakt hebben. Al waren die laatste vijfenveertig minuten meer om de tijd vol te maken. Ja, en wat er bij die andere wedstrijd is gebeurd. Daar hebben wij geen invloed op. Zaterdag moeten we het gewoon weer laten zien.”

Arbiter

Het uitvallen van scheidsrechter Van Drunen bracht Berkelaar Olaf van Hees onverwachts in actie. De leidsman die normaal op zondag zijn wedstrijden fluit en afgelopen zondag weer in actie kwam bij het Delftse Corcordia tegen Groeneweg, vond het eigenlijk wel komisch dat hij in zijn woonplaats werd opgeroepen om de wedstrijd van Berkel tegen DSVP tot een goed einde te brengen.
Hij: “Ik zat in mijn auto op weg naar huis toen ik werd gebeld. Ik had mijn tas in de wagen dus kon gelijk doorgaan. Het is voor de eerste keer dat ik een wedstrijd moet afmaken die al een tijdje bezig is. Normaal doe ik op zaterdag ook iets in de begeleiding van jonge scheidsrechters. Maar het is toch een rare gewaarwording een halve wedstrijd te fluiten. Het is allemaal goed gegaan. Beide partijen hebben er niets aan als zo’n wedstrijd moet worden gestaakt. Daar zat niemand op te wachten”, aldus de leidsman die alle lof kreeg voor zijn onverwachts optreden.

Check Also

Eerste skatetocht van MyLife smaakt naar meer

Berkel en Rodenrijs - Ze stonden te trappelen om in actie te komen; de grote groep skaters die zich vrijdagavond 18 mei verzamelde bij MyLife aan de Berkelse Poort om van start te gaan met de voor de eerste keer door de sportschool georganiseerde skatetocht.