maandag 29 mei 2017 | week 22
Home » Algemeen » Wandelen (en ontbijten) met Rotta

Wandelen (en ontbijten) met Rotta

Bergschenhoek – Op zaterdag 20 mei organiseert Natuur- en Vogelwacht Rotta een openbare natuurwandeling rond het natuurgebiedje de Wiebertjes, onderdeel van het Hoge Bergse Bos. Vanzelfsprekend onder leiding van natuurgidsen die vertellen over ontstaan en onderhoud van het gebied en ook over de vele broedvogels die er hun jongen grootbrengen. Het hoogtepunt van het broedseizoen is nu bereikt. Bijna alle trekvogels zijn teruggekeerd en vooral de rietvogels vinden in de Wiebertjes een plekje om een territorium te kiezen en een nest te bouwen. De mannetjes laten zich duidelijk horen en het is altijd weer een sport om hen aan hun zang te herkennen. Om daar echt van te genieten moet je er vroeg bij zijn. De start is dan ook om 06.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Outdoor Valley, Hoeksekade 141 in Bergschenhoek. Iedereen is van harte welkom, de wandeling kost niets, maar ter gelegenheid van het 35-jarig jubileum van Rotta kan er na afloop voor slechts € 2,50 genoten worden van een eenvoudig ontbijt in het Trefpunt Rotta. Opgeven voor de wandeling hoeft niet, maar mensen die gezellig mee willen ontbijten en napraten worden verzocht dit te melden bij Cor van de Lustgraaf per mail: puravid@kpnplanet.nl of mobiel 06 – 29242769.

Check Also

Zomeracademie biedt leuke uitstapjes

De werkgroep Zomeracademie van Welzijn Lansingerland is hard bezig om voor deze zomer leuke uitstapjes te organiseren. Om een tipje van de sluier op te lichten volgen hier alvast wat leuke trips waar ouderen zich voor kunnen aanmelden.