vrijdag 23 maart 2018 | week 12
Home » Algemeen » Wandelen (en ontbijten) met Rotta

Wandelen (en ontbijten) met Rotta

Bergschenhoek – Op zaterdag 20 mei organiseert Natuur- en Vogelwacht Rotta een openbare natuurwandeling rond het natuurgebiedje de Wiebertjes, onderdeel van het Hoge Bergse Bos. Vanzelfsprekend onder leiding van natuurgidsen die vertellen over ontstaan en onderhoud van het gebied en ook over de vele broedvogels die er hun jongen grootbrengen. Het hoogtepunt van het broedseizoen is nu bereikt. Bijna alle trekvogels zijn teruggekeerd en vooral de rietvogels vinden in de Wiebertjes een plekje om een territorium te kiezen en een nest te bouwen. De mannetjes laten zich duidelijk horen en het is altijd weer een sport om hen aan hun zang te herkennen. Om daar echt van te genieten moet je er vroeg bij zijn. De start is dan ook om 06.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Outdoor Valley, Hoeksekade 141 in Bergschenhoek. Iedereen is van harte welkom, de wandeling kost niets, maar ter gelegenheid van het 35-jarig jubileum van Rotta kan er na afloop voor slechts € 2,50 genoten worden van een eenvoudig ontbijt in het Trefpunt Rotta. Opgeven voor de wandeling hoeft niet, maar mensen die gezellig mee willen ontbijten en napraten worden verzocht dit te melden bij Cor van de Lustgraaf per mail: puravid@kpnplanet.nl of mobiel 06 – 29242769.

Check Also

Op de thee bij De Handpalm

Berkel en Rodenrijs - In het kader van De Week van de Zorg stond de deur van De Handpalm zaterdagmiddag 17 maart wijd open voor iedereen die kennis wilde maken met de bewoners en een kijkje wilde nemen in het huis dat al heel wat jaartjes op de hoek van de Anjerdreef en de Rozenoord in Rodenrijs gevestigd is.