maandag 21 mei 2018 | week 21
Home » Algemeen » Vrijwillige Thuishulp zoekt vrijwilligers
Lansingerland - Vrijwillige Thuishulp van VTV biedt hulp door het aanbod van vrijwilligers te koppelen aan de vraag van hulpvragers met een beperking die in Lansingerland wonen. Bijvoorbeeld een maatje voor iemand zijn, speel- of oppashulp voor kinderen, terrasje pakken, samen bewegen, een festival of braderie bezoeken. Hiervoor zoekt de organisatie nog vrijwilligers.

Vrijwillige Thuishulp zoekt vrijwilligers

Voor hulp aan mensen met een beperking

Vrijwillige Thuishulp zoekt vrijwilligers

Lansingerland – Vrijwillige Thuishulp van VTV biedt hulp door het aanbod van vrijwilligers te koppelen aan de vraag van hulpvragers met een beperking die in Lansingerland wonen. Bijvoorbeeld een maatje voor iemand zijn, speel- of oppashulp voor kinderen, terrasje pakken, samen bewegen, een festival of braderie bezoeken. Hiervoor zoekt de organisatie nog vrijwilligers.

Kinderen en volwassenen met een beperking hebben soms anderen nodig om aan het gewone leven te kunnen deelnemen. Om samen thuis iets te doen of om er even op uit te gaan. Ook de mensen die de dagelijkse zorg voor hen hebben, kunnen wel eens een helpende hand gebruiken.
Vrijwillige Thuishulp werkt voor mensen met een verstandelijke beperking, een lichamelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel, een chronische ziekte en voor mensen met een vorm van autisme.
De match wordt begeleid door een consulent van de Vrijwillige Thuishulp. Na een intake en later kennismakingsgesprek met de hulpvrager blijft Vrijwillige Thuishulp bereikbaar voor vragen en ondersteuning. Samen met de hulpvrager maakt de vrijwilliger afspraken over de frequentie en tijdstippen. Voor alle vrijwilligers die starten wordt een een Verklaring omtrent gedrag aangevraagd.
Daarnaast biedt men regelmatig deskundigheidsbevordering voor vrijwilligers aan. Vrijwilligers kunnen ook samen met een familielid, vriend of vriendin gekoppeld worden aan een hulpvrager, extra gezellig! Ook voor studenten en werkzoekenden zijn er mogelijkheden om ervaring op te doen.

Informatie

Wie interesse heeft of de mogelijkheden wil bespreken, kan contact opnemen met Kristel van den Berg van het VTV, tel. 015-2618648 of k.vandenberg@vtvzhn.nl.
Ook hulpvragers in Lansingerland die op zoek zijn naar een vrijwilliger kunnen contact opnemen met Vrijwillige Thuishulp.
Vrijwillige Thuishulp is onderdeel van de Stichting Vrijetijdsbesteding, Thuishulp en Vormingsactiviteiten (VTV). Meer informatie: www.stichtingvtv.nl/www.vrijwilligethuishulp.nl.

Check Also

Bouw Mariakapel gestart

Berkel en Rodenrijs - Met het aanbrengen van drie heipalen is afgelopen week de bouw gestart van de Mariakapel op de begraafplaats van de R.K. kerk in Berkel en Rodenrijs.