zaterdag 19 augustus 2017 | week 33
Home » Algemeen » Vrijwillige Thuishulp zoekt vrijwilligers
Lansingerland - Vrijwillige Thuishulp van VTV biedt hulp door het aanbod van vrijwilligers te koppelen aan de vraag van hulpvragers met een beperking die in Lansingerland wonen. Bijvoorbeeld een maatje voor iemand zijn, speel- of oppashulp voor kinderen, terrasje pakken, samen bewegen, een festival of braderie bezoeken. Hiervoor zoekt de organisatie nog vrijwilligers.

Vrijwillige Thuishulp zoekt vrijwilligers

Voor hulp aan mensen met een beperking

Vrijwillige Thuishulp zoekt vrijwilligers

Lansingerland – Vrijwillige Thuishulp van VTV biedt hulp door het aanbod van vrijwilligers te koppelen aan de vraag van hulpvragers met een beperking die in Lansingerland wonen. Bijvoorbeeld een maatje voor iemand zijn, speel- of oppashulp voor kinderen, terrasje pakken, samen bewegen, een festival of braderie bezoeken. Hiervoor zoekt de organisatie nog vrijwilligers.

Kinderen en volwassenen met een beperking hebben soms anderen nodig om aan het gewone leven te kunnen deelnemen. Om samen thuis iets te doen of om er even op uit te gaan. Ook de mensen die de dagelijkse zorg voor hen hebben, kunnen wel eens een helpende hand gebruiken.
Vrijwillige Thuishulp werkt voor mensen met een verstandelijke beperking, een lichamelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel, een chronische ziekte en voor mensen met een vorm van autisme.
De match wordt begeleid door een consulent van de Vrijwillige Thuishulp. Na een intake en later kennismakingsgesprek met de hulpvrager blijft Vrijwillige Thuishulp bereikbaar voor vragen en ondersteuning. Samen met de hulpvrager maakt de vrijwilliger afspraken over de frequentie en tijdstippen. Voor alle vrijwilligers die starten wordt een een Verklaring omtrent gedrag aangevraagd.
Daarnaast biedt men regelmatig deskundigheidsbevordering voor vrijwilligers aan. Vrijwilligers kunnen ook samen met een familielid, vriend of vriendin gekoppeld worden aan een hulpvrager, extra gezellig! Ook voor studenten en werkzoekenden zijn er mogelijkheden om ervaring op te doen.

Informatie

Wie interesse heeft of de mogelijkheden wil bespreken, kan contact opnemen met Kristel van den Berg van het VTV, tel. 015-2618648 of k.vandenberg@vtvzhn.nl.
Ook hulpvragers in Lansingerland die op zoek zijn naar een vrijwilliger kunnen contact opnemen met Vrijwillige Thuishulp.
Vrijwillige Thuishulp is onderdeel van de Stichting Vrijetijdsbesteding, Thuishulp en Vormingsactiviteiten (VTV). Meer informatie: www.stichtingvtv.nl/www.vrijwilligethuishulp.nl.

Check Also

“Ik heb me door Nora en Ewald laten ‘strikken’, maar met liefde!”

Lansingerland - De twintigste editie van de Ride for the Roses komt voor de eerste keer naar Lansingerland; als feestelijk hoogtepunt van het 10-jarig bestaan van de gemeente. De Ride for the Roses zal op zondag 3 september verreden worden met als start en finish de Klappolder in Bleiswijk. Voor het zover is zet De Heraut de spots op de mensen die hun medewerking verlenen aan het welslagen van de grote wielerdag waarop 10.000 belangstellenden worden verwacht om de 25, de 50 of de 100 kilometer te gaan fietsen voor het goede doel: KWF Kankerbestrijding.