donderdag 27 juli 2017 | week 30
Home » Advertorial » Testament kan familieleed voorkomen én geld besparen
Berkel en Rodenrijs - Er bestaan veel misverstanden over de verdeling van een nalatenschap wanneer één van de twee partners overlijdt. Het merendeel van de vijftigplussers denkt dat de afwikkeling van een erfenis in Nederland prima bij wet geregeld is. Bibliotheek Oostland heeft estate planner Alex van IJsseldijk van Erfrechtplan uitgenodigd uitleg en informatie over erfenissen en testamenten te geven.

Testament kan familieleed voorkomen én geld besparen

Testament kan familieleed voorkomen én geld besparen

Berkel en Rodenrijs – Er bestaan veel misverstanden over de verdeling van een nalatenschap wanneer één van de twee partners overlijdt. Het merendeel van de vijftigplussers denkt dat de afwikkeling van een erfenis in Nederland prima bij wet geregeld is. Bibliotheek Oostland heeft estate planner Alex van IJsseldijk van Erfrechtplan uitgenodigd uitleg en informatie over erfenissen en testamenten te geven.

‘Wie dan leeft, wie dan zorgt’, wordt weleens gezegd. Toch kan het leven van een achterblijvende partner na een overlijden, los van alle verdriet en rouw, door het ontbreken van een testament op een regelrecht drama uitlopen.
“Met het opstellen van een testament weten mensen vooraf precies waar ze aan toe zijn wanneer een dierbare wegvalt”, zegt Alex van IJsseldijk. “Binnen de huidige generatie vijftigplussers heeft dan misschien niet iedereen een kapitaal in geld op de bank opgebouwd, een groot deel heeft wel een eigen huis dat (bijna) hypotheekvrij is. Ook dat is vermogen waarover (eventueel) erfbelasting verschuldigd is.”

Lezing

Vreemd genoeg is het maken van een afspraak bij een notaris voor veel mensen nog een erg grote stap.
Om helder te krijgen wat een notaris kan betekenen geeft Alex van IJsseldijk op dinsdag 23 mei een lezing over de noodzaak van een actueel testament en levenstestament. Aanvang 20.00 uur in Bibliotheek Oostland, vestiging Berkel en Rodenrijs, Nieuwstraat 25.
Belangstellenden kunnen deze lezing kosteloos bijwonen door in te schrijven op www.erfrechtplan.nl of te bellen met 085 – 8000 100.

Check Also

Nol van der Zalm zet 80 kruisjes achter zijn naam

Bleiswijk - Morgen - op donderdag 20 juli - doet Nol van der Zalm als 80-jarige Bleiswijker de ogen open. Een voor velen bekende dorpsgenoot die niet heeft stil gezeten en kan terugzien op een druk en bewogen leven dat in 1937 begon in een wiegje in Molen aan t Harnas (achter Delft). Het gezin telde 15 kinderen, waarvan een broertje overleed in de oorlog van de honger. Dat heeft Nol getekend voor het leven; niets is vanzelfsprekend, altijd bezorgd om anderen.