vrijdag 25 mei 2018 | week 21
Home » Advertorial » Testament kan familieleed voorkomen én geld besparen
Berkel en Rodenrijs - Er bestaan veel misverstanden over de verdeling van een nalatenschap wanneer één van de twee partners overlijdt. Het merendeel van de vijftigplussers denkt dat de afwikkeling van een erfenis in Nederland prima bij wet geregeld is. Bibliotheek Oostland heeft estate planner Alex van IJsseldijk van Erfrechtplan uitgenodigd uitleg en informatie over erfenissen en testamenten te geven.

Testament kan familieleed voorkomen én geld besparen

Testament kan familieleed voorkomen én geld besparen

Berkel en Rodenrijs – Er bestaan veel misverstanden over de verdeling van een nalatenschap wanneer één van de twee partners overlijdt. Het merendeel van de vijftigplussers denkt dat de afwikkeling van een erfenis in Nederland prima bij wet geregeld is. Bibliotheek Oostland heeft estate planner Alex van IJsseldijk van Erfrechtplan uitgenodigd uitleg en informatie over erfenissen en testamenten te geven.

‘Wie dan leeft, wie dan zorgt’, wordt weleens gezegd. Toch kan het leven van een achterblijvende partner na een overlijden, los van alle verdriet en rouw, door het ontbreken van een testament op een regelrecht drama uitlopen.
“Met het opstellen van een testament weten mensen vooraf precies waar ze aan toe zijn wanneer een dierbare wegvalt”, zegt Alex van IJsseldijk. “Binnen de huidige generatie vijftigplussers heeft dan misschien niet iedereen een kapitaal in geld op de bank opgebouwd, een groot deel heeft wel een eigen huis dat (bijna) hypotheekvrij is. Ook dat is vermogen waarover (eventueel) erfbelasting verschuldigd is.”

Lezing

Vreemd genoeg is het maken van een afspraak bij een notaris voor veel mensen nog een erg grote stap.
Om helder te krijgen wat een notaris kan betekenen geeft Alex van IJsseldijk op dinsdag 23 mei een lezing over de noodzaak van een actueel testament en levenstestament. Aanvang 20.00 uur in Bibliotheek Oostland, vestiging Berkel en Rodenrijs, Nieuwstraat 25.
Belangstellenden kunnen deze lezing kosteloos bijwonen door in te schrijven op www.erfrechtplan.nl of te bellen met 085 – 8000 100.

Check Also

Joris Lutz te gast bij Boekhandel Van Atten

Berkel en Rodenrijs - De Rotterdamse acteur, schrijver en zanger Joris Lutz leest op woensdag 30 mei het populaire kinderboek “Fred in de haven” voor en zingt de liedjes uit het boek bij Boekhandel Van Atten, Kerkstraat 8. Hij is vanaf 14.00 uur aanwezig en signeert na afloop het boek en geeft gratis kleurplaten weg.