maandag 23 april 2018 | week 17
Home » Algemeen » Vrouwenreis Compassion brengt Bergschenhoekse bij sponsorkind

Vrouwenreis Compassion brengt Bergschenhoekse bij sponsorkind

Vrouwenreis Compassion brengt Bergschenhoekse bij sponsorkind

Bergschenhoek – Barry Brandhorst uit Bergschenhoek heeft in april haar sponsorkind in Indonesië bezocht. Dit deed zij tijdens de vrouwenreis van Compassion, één van de grootste christelijke kindsponsororganisaties ter wereld.

Hoogtepunt van de reis was de ontmoeting met haar sponsorkind Indah Vanesa, een lief meisje van vier jaar oud. Barry is enthousiast: “Het is geweldig mooi om een kind te ondersteunen via Compassion en het maakt het extra bijzonder om haar in het echt te ontmoeten. De kinderen zelf vinden het ook heel bijzonder, ze krijgen niet iedere dag bezoek van de andere kant van de wereld! Er was een vertaler aanwezig, zo kon ik met Indah Vanesa en haar moeder communiceren. Naast ons eigen sponsorkind heb ik ook het sponsorkind van mijn buren, de familie Breedijk uit Bergschenhoek, ontmoet. We hebben spelletjes met elkaar gedaan, gezongen en samen gegeten. Voor mij was de reis levensveranderend. Je ziet met eigen ogen hoe mensen in armoede leven, maar ook wat er gedaan wordt om kinderen en hun families hieruit te bevrijden. Het was mooi om de organisatie Compassion van binnenuit te leren kennen. De manier waarop deze organisatie werkt is uniek: kinderen die ondersteund worden ontvangen niet alleen onderwijs, maar ook voedsel en medicatie. Ze ontwikkelen zich door trainingen tot sterke persoonlijkheden.”
Naast de kind-sponsorprojecten heeft Compassion ook het Child Survival Program.
Zwangere vrouwen, moeders en baby’s die in armoede leven, zijn extreem kwetsbaar en staan er vaak alleen voor. Wereldwijd overlijden miljoenen kinderen al in hun eerste levensjaar. Maar ook overlijden vrouwen als gevolg van de zwangerschap of geboorte. Door het Child Survival Program van Compassion worden kwetsbare moeders en baby’s geholpen te overleven. Moeders worden geholpen bij de bevalling en Compassion geeft les op het gebied van gezondheid, hygiëne en voeding.

Actief

Het programma van de vrouwenreis was actief en inhoudelijk. Doel was om vrouwen kennis te laten maken met het werk van Compassion in Indonesië. “Voorafgaand aan de reis hebben de deelnemers fondsen geworven voor de opstart van een Child Survival Program op Noord-Sumatra, Indonesië. Ikzelf heb daarvoor onder andere spekkoek verkocht en knuffelpopjes gemaakt en verkocht.
Het was een confronterende reis met name door de ontmoetingen en huisbezoeken aan arme gezinnen. Dat doet wat met je. Maar tegelijkertijd was het ook mooi, omdat ik gezien heb dat het werk van Compassion echt verschil maakt. Compassion biedt kinderen kans op een leven zonder armoede. Ieder kind dat door een sponsor wordt ondersteund, wordt opgenomen in een Compassion-project dat door de plaatselijke kerk wordt uitgevoerd. Via Compassion worden wereldwijd momenteel ruim 1,9 miljoen kinderen in 25 landen gesponsord. Een belangrijk onderdeel van het sponsorprogramma is de briefwisseling tussen kind en sponsor.”
Meer informatie is te vinden op www.compassion.nl.

Check Also

Workshop Gezond koken in Ontmoet!

Bergschenhoek – Voedingsdeskundige Jeannette Brookman geeft op donderdag 26 april van 14.00 tot 16.00 uur …