vrijdag 23 maart 2018 | week 12
Home » fbpost » Lansingerland lanceert website www.alleszelf.nl/lansingerland

Lansingerland lanceert website www.alleszelf.nl/lansingerland

Lansingerland lanceert website www.alleszelf.nl/lansingerland

Lansingerland – Met een druk op de rode knop opende wethouder Ankie van Tatenhove maandagmiddag 8 mei samen met de maker ervan Aad Koster de nieuwe website www.alleszelf.nl/lansingerland.
Via deze website kunnen inwoners die behoefte hebben aan een vorm van zorg zelf die hulp zoeken die het best bij hen past.

Trees Borkus-Henskens

De gemeente tekende een collectief contract voor drie jaar en is daarmee de eerste gemeente die, na een eerste start-up van twee jaar geleden, de nieuwe softwareversie kan gaan gebruiken “Samen met de gebruikers zullen we de website verder ontwikkelen, want het is een groeisite waar iedereen iets op kan zoeken, maar ook op kan plaatsen,” aldus Koster.

Bewezen

De nieuwe website heeft inmiddels bewezen dat ze werkt. De wethouder legt uit: “We waren al een tijdje op zoek naar een website waarop iedereen kan vinden wat het beste in zijn of haar situatie past. Na enkele experimentele lokale initiatieven hebben we het nu professioneel opgepakt. Met daarop een groot aantal organisaties – zowel professioneel als met vrijwilligers – die op een laagdrempelige manier kunnen ondersteunen. Voor mensen die alles graag zo veel mogelijk zelf willen regelen en nu met deze site het hele aanbod uit de directe omgeving in beeld krijgen en daaruit een eigen keuze kunnen maken.” Een ondersteuning dus om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen, maar ook de eigen regie in handen te houden. Zo zijn op de website bijvoorbeeld diensten voor met name ouderen simpel met elkaar te vergelijken en te kiezen. Dat kan per categorie zoals vervoer, maaltijden, begeleiding en gezelschap, klussen in huis en tuin en persoonsalarmering.

Ook op afstand

Ook mantelzorgers en hulpverleners kunnen via de website heel makkelijk nagaan welke diensten beschikbaar zijn in de gemeente. “Als pa of ma verder weg woont kunnen de kinderen op afstand meekijken welk aanbod er in Lansingerland is en vervolgens als ze dat prettig vinden in overleg met de ouders een keuze maken. De website toont een compleet pallet van het vrijwilligers- en professioneel aanbod en past uitstekend in het beleid van de gemeente om inwoners zo lang mogelijk de regie over het eigen leven te laten houden.”
Belangstellenden kunnen een eigen account aanmaken of een kijkje nemen op www.alleszelf.nl waar alle relevante informatie voor de aanbieders op staat.

Check Also

Concert at the Park spettert de tent uit

Lansingerland - Het 40-jarig bestaan van de Lansingerlandse Ronde Tafel 136 zal niet licht worden vergeten. Met een feest dat zijn weerga niet kende en waar duizenden gasten van hebben genoten. Wie geen kaartje kocht voor het zaterdag 17 maart georganiseerde grote feest in de tenten op het evenemententerrein in het Annie M.G. Schmidtpark kon soms gratis meegenieten van de optredens van de artiesten, want die waren in de directe omgeving te horen; iedereen feestte mee!