maandag 21 mei 2018 | week 21
Home » fbpost » Bikkels maken succes van Fisherman’s Friend StrongmanRun
Het Putt & Run obstakel bij golfbaan De Hooge Rotterdamsche.

Bikkels maken succes van Fisherman’s Friend StrongmanRun

Bikkels maken succes van Fisherman’s Friend StrongmanRun

Bergschenhoek – Na de succesvolle editie van 2016 streken ook vorig weekend de duizenden obstacle runners weer neer in Bergschenhoek bij de start van de Fisherman’s Friend StrongmanRun. Met zaterdag 6 mei de ‘Girls Only’ tijdens de StrongSisterRun van 7 kilometer en zondag 7 mei de Fisherman’s Friend StrongmanRun Obstacle Mud Challenge met de 12 en 21 km voor zowel mannen als vrouwen.

Trees Borkus-Henskens

Blije gezichten, een mooi parcours en schitterend sportweer; voor de bijna vierduizend deelnemers aan de ‘modder-, klim- en klauterrun’ vormden het Lage en Hoge Bergse bos zowel zaterdag als zondag een uitdaging die zij graag aangingen. Ze ploeterden door de modder en overwonnen obstakels, daarbij aangemoedigd door de vele toeschouwers.

Girls Only

Zaterdag beten de vrouwen het spits af met het ‘Girls Only’ tijdens de StrongSisterRun van 7 kilometer. Alleen, samen, maar veelal in groepjes verschenen ze bij de start op het terrein van Outdoor Valley. In het Lage en Hoge Bergse bos werden de ‘StrongSisters’ getrakteerd op 27 hilarisch obstakels, waaronder modderbaden, Tomato Challenges en een Putt & Run obstakel bij golfbaan De Hooge Rotterdamsche. Na de run konden de Sisters zichzelf laten verwennen in de StrongSister Village met onder andere een kapper, manicure en pedicure.

Zondag

Zondag was het de beurt aan de obstaclerunners voor de Strong-12 met 30 obstakels en The Original van 21 kilometer met 39 te nemen obstakels onderweg. Het parcours bestond uit één lange ronde door het Lage en Hoge Bergse bos. Deelnemers kregen te maken met diverse soorten ondergronden, hoogteverschillen, moddersloten en uitdagende obstakels, waaronder The Creep, Leap off Faith en The Grill House. Toeschouwers kwamen massaal op dit spektakel af, moedigden aan, maar genoten ook zelf bij het zien van zoveel sportieve inspanning. Naast het festivalterrein bij Outdoor Valley waren er twee hotspots voor toeschouwers: Familierestaurant Bergsche Plas en Outdoor Ski & Fun Center. Ook daar bleef het de hele dag druk en gezellig. Dit jaar waren er meer wedstrijdlopers en ook meer ondernemers uit het gebied die bij het sportieve evenement betrokken waren.

Uitslagen

Opvallend was de uitslag van The Original. Zowel Alexander Struijk als de 17e jarige Elke Pronk hebben net als vorig jaar tijdens de eerste editie de eerste plaats weten te veroveren.
Fisherman’s Friend Strong-12: Mannen 1. Dave de Vries 2. Ruud van Oudenallen 3. Steven Kistemaker: Dames 1. Lisan de Vries 2. Janita Hofstede 3. Brenda Stad.
Fisherman’s Friend StrongmanRun ‘The Original’: Mannen 1. Alexander Struijk 2. Floris uit het Broek 3. Raf van Rijswick. Dames 1. Elke Pronk 2. Selma Casteleijn 3. Marloes Verdiesen.
De eerste tien van de korte afstand en de eerste twintig van de 21km kwalificeerden zich hiermee voor de EK.
In 2018 komt de Fisherman’s Friend StrongmanRun weer naar Bergschenhoek: op 12 en 13 mei.

Check Also

Lezersactie Happen en Stappen: maak kans op gratis diner

Berkel en Rodenrijs - Win een 4-gangendiner inclusief vijf drankjes voor Happen en Stappen Berkel en Rodenrijs, ter waarde van € 59,50. Doe mee en geniet van dit luxe diner waarbij u tussendoor lekker wandelt in het gezellige centrum van Berkel. Iedereen kan meedoen aan deze actie, ook wanneer u zich al heeft aangemeld!