woensdag 23 mei 2018 | week 21
Home » Lezersschrijven » Hondenbezitters samen sterker

Hondenbezitters samen sterker

Onlangs is er in de gemeente Lansingerland een nieuwe APV van kracht gegaan. In deze APV staan voor hondenbezitters twee zeer belangrijke en beperkende artikelen. Bij de totstandkoming van deze APV zijn de belangen van de hond en zijn baas duidelijk niet meegenomen.
Artikel 2:57 over Loslopende honden en Artikel 2:58 over Verontreiniging door honden.
In het kort komt het er op neer dat honden niet los (onaangelijnd) mogen verblijven of lopen in binnen de bebouwde kom op een openbare plaats in gemeente Lansingerland, tenzij dit aangegeven is. Buiten de bebouwde kom is dit verbod geldig tijdens het broedseizoen (15 maart – 15 juli).
Daarnaast kan het college plaatsen aanwijzen buiten de bebouwde kom waar honden ook buiten het broedseizoen aangelijnd dienen te zijn. Verder geldt er de verplichting om overal in gemeente Lansingerland (binnen en buiten de bebouwde kom) de uitwerpselen van de hond onmiddellijk te verwijderen en op te ruimen.
Omdat deze APV is aangenomen zonder enige inspraak van hondenbezitters vanwege het ontbreken van een belangenvereniging in de gemeente Lansingerland willen wij als hondenbezitters ons verenigen. In Nootdorp en Pijnacker is al ettelijke jaren een belangenvereniging voor honden de gesprekspartner van de gemeente en het GZH. Zij hebben veel bereikt, onder andere diverse plaatsen waar honden vrij kunnen lopen, spelen en zwemmen.
Het is, blijkt nu, dus erg belangrijk om gesprekspartner van de gemeente te worden, en ervoor te zorgen dat we, hond en baas, in vrijheid kunnen blijven genieten van (delen van) de recreatiegebieden die de gemeente Lansingerland herbergt, zoals bijvoorbeeld de recent geopende Groenzoom. Daarnaast dragen we per hond een aanzienlijk bedrag bij aan de kas van gemeente Lansingerland en willen we graag dat deze hondenbelasting een goede bestemming krijgt.
Om dit te bereiken moeten we zoveel mogelijk honden vertegenwoordigen.
Daarom vragen we u als hondenbezitter zich aan te melden door een mail met uw contactgegevens te sturen naar Marianne van der Velde, mecvdvelde@gmail.com, dan houden wij u op de hoogte via de mail.

Jellie van Vliet-Piersma
Berkel en Rodenrijs

Check Also

Kappen van bos voor aanleg van water

Door het Recreatieschap Rottemeren en Staatsbosbeheer is besloten om bos te kappen voor de aanleg …