maandag 21 mei 2018 | week 21
Home » fbpost » Vernieuwde Paardestal feestelijk geopend

Vernieuwde Paardestal feestelijk geopend

Vernieuwde Paardestal feestelijk geopend

Berkel en Rodenrijs – Samen met een aantal vrijwilligers trok burgemeester Pieter van de Stadt zaterdagochtend 6 mei aan een aantal touwen die aan de deur van de vernieuwde Paardestal waren bevestigd. Met vereende kracht werd de deur opengetrokken, waarna ballonnen het luchtruim kozen. Hiermee was de heropening onder de r.k. kerk aan de Noordeindseweg een feit en konden belangstellenden er een kijkje gaan nemen.

Trees Borkus-Henskens

Ruim een jaar bivakkeerde De Paardestal in een loods aan de Meerweg om ruimte te maken voor de restauratie van de kelderverdieping van de kerk. Toen het licht weer op groen stond en de vrijwilligers van De Paardestal onder leiding van voorzitter Kees Zwakkenberg overeenstemming hadden bereikt over terugkeer naar de oorspronkelijke plek werden de dozen weer ingepakt en kon afscheid worden genomen van de loods waar zowel vrijwilligers als bezoekers gastvrij waren ontvangen.

Als nieuw

Voor het echter zover was moesten eerste de mouwen worden opgestroopt om alles onder de kerk in orde te maken. Er werden rekken aangeschaft en alle artikelen kregen een eigen afdeling. Zeer overzichtelijk en licht en bovendien vast geprijsd. “Onze vrijwilligers hebben bergen werk verzet,” aldus een trotse voorzitter. “Niemand kon echter voorkomen dat we met het tijdelijk verlaten van onze vaste ‘stek’ onze omzet aanmerkelijk terug zagen lopen. We hopen dat dit met het terugkomen naar de Noordeindseweg weer goed gaat komen. Wij zijn in elk geval heel blij dat we hier weer zijn. Om tweedehands spullen in ontvangst te nemen en ook om zoveel mogelijk spullen te verkopen op zaterdag en dinsdagmiddag.”
De burgemeester roemde eveneens de inzet van de vrijwilligers. “En al dat werk wordt verzet met het goede doel voor ogen. Ik ben zelf een groot fan van dit soort winkels. Volgens de familie slijt ik alles tot op de draad, maar er zijn ook veel mensen die makkelijk iets wegdoen en hun spullen een tweede leven gunnen bij een ander. En ik heb inmiddels ervaren dat die oudere spullen soms veel beter van kwaliteit zijn als nieuwe. Dus ook u helpt de wereld er een beetje mee vooruit door mensen blij te maken: met het innemen van spullen en met de verkoop ervan aan anderen!”

Muzikaal?

Als dank voor de opening was er ditmaal geen bloemetje voor de burgemeester, maar een voucher waarmee hij iets kon uitzoeken in De Paardestal. Origineel en waarschijnlijk goed besteed, want terwijl hij werd rondgeleid door de voorzitter zag de burgemeester vanuit zijn ooghoek een fraaie gitaar staan. Hij mocht hem ‘op proef’ meenemen om te bezien of het talent, maar ook de goede stemming van de gitaar binnen handbereik waren of zouden kunnen komen.

Check Also

Lezersactie Happen en Stappen: maak kans op gratis diner

Berkel en Rodenrijs - Win een 4-gangendiner inclusief vijf drankjes voor Happen en Stappen Berkel en Rodenrijs, ter waarde van € 59,50. Doe mee en geniet van dit luxe diner waarbij u tussendoor lekker wandelt in het gezellige centrum van Berkel. Iedereen kan meedoen aan deze actie, ook wanneer u zich al heeft aangemeld!