vrijdag 22 juni 2018 | week 25
Home » fbpost » Cultureel Lansingerland kleurt De Oudelandse Hof

Cultureel Lansingerland kleurt De Oudelandse Hof

Cultureel Lansingerland kleurt De Oudelandse Hof

Berkel en Rodenrijs – In de periode tussen 11 mei en 8 juni zullen er tal van culturele en creatieve activiteiten plaatsvinden in woonzorgcentrum Laurens De Oudelandse Hof. Met op zaterdag 17 juni een afsluitend festival met muziek, schilderateliers en verhalen vertellen. Het geheel zal in het teken staan van 10 jaar Lansingerland en het 10-jarig bestaan van De Oudelandse Hof.

Trees Borkus-Henskens
Op 11 en 18 mei zijn er muziekworkshops, verzorgd en begeleid door docenten van Het Muziekpand. Diezelfde dagen zullen schrijvers verhalen optekenen van bewoners. Van de verhalen wordt een aantal uitspraken gebruikt om een lied te maken door Frank van Het Muziekpand. Op 1 en 8 juni worden er schilderworkshops gehouden door de plaatselijke ateliers. Op 17 juni volgt het festival met expositie van de schilderworkshops en de verhalen en wordt het lied gepresenteerd.

Creatief aan de slag

Op de donderdagen 11 mei in de theaterzaal en 18 mei in de centrale hal zullen tussen drie en vijf uur schrijvers en dichters in gesprek gaan met een aantal bewoners van het woonzorgcentrum. Zij vertellen hun verhaal dat wordt opgetekend en samen met de andere verhalen zal worden gebruikt voor de tekst van het ’10 jaar Oudelandse Hof’ lied. Kinderen komen die middagen de bewoners die dat leuk vinden portretteren. Medewerkers van Het Muziekpand gaan 18 mei, 1 en 8 juni tussen twee en vier uur muziekworkshops verzorgen op de wijken van het woonzorgcentrum zelf. Daarbij mogen alle bewoners en bezoekers die dat leuk vinden meedoen of mee komen luisteren.
Op de donderdagen 1 en 8 juni worden leden van de verschillende ateliers uitgenodigd in de centrale hal van het woonzorgcentrum te komen tekenen en schilderen, maar ook belangstellenden die geen lessen volgen bij de ateliers zijn welkom. Tussen twee en vier uur kan iedereen deelnemen aan 3D letters schilderen; zowel bewoners als belangstellenden.

Festival

Alle verhalen, gedichten, muziek, tekeningen en schilderwerkstukken van de verschillende middagen komen op zaterdag 17 juni bijeen op het festival dat plaatsvindt tussen 14.00 en 17.00 uur. Die middag wordt tevens het Oudelandse Hof/ Lansingerlandlied gepresenteerd. Tijdens de middag kan weer worden geschilderd of een bewoner worden geschetst en ook kan men genieten van enkele levende standbeelden.
Van de creatieve en culturele activiteiten wordt een bundel gemaakt die op dinsdag 10 oktober – de dag waarop De Oudelandse Hof het 10-jarig jubileum viert – gepresenteerd gaat worden en vervolgens overhandigd aan de gemeente en de locatiemanager van Laurens De Oudelandse Hof. Van het lied zal tevens een cd worden gemaakt.

Aanmelden

Iedereen die het leuk vindt deel te nemen aan een van de activiteiten of daar zijn medewerking aan wil en kan verlenen mag spontaan binnenstappen. Voor de organisatoren zou het echter prettig zijn te weten met hoeveel deelnemers ze rekening kunnen houden in verband met de beschikbare ruimte. Dus schrijvers en dichters die 11 of 18 mei hun steentje bij willen dragen zijn van harte welkom! Schilders en tekenaars volgen op 1 en 8 juni; die zullen daarvan waarschijnlijk via de verschillende ateliers worden benaderd. Iedereen mag komen.
Voor meer informatie en aanmelden voor 11 en 18 mei en 1 juni (schrijvers en muziek): t.vangentizarin@laurens.nl.
Voor meer informatie of het aanmelden van 1 en 8 juni (schilderen): info@kunstbreak.nl of jellie@hichte.nl.

Check Also

De Bloemenbuurt spreekt aan

Lansingerland - In één van de eerste nieuwbouwwijken uit de beginjaren ’70 hebben bewoners een buurtvereniging opgericht. De eerste bijeenkomst met een kleine veertig bewoners vond dinsdag 12 juni jl. plaats. De initiatiefnemers hadden flink uitgepakt en kans gezien als sprekers wethouder Simon Fortuyn, veiligheidsadviseur Patrick Kolijn, wijkagente Annemiek Roos en wijkbeheerder Simon Lamens acte de présence te laten geven. Een goede en gezellige start om bewoners van een wijk samen op te laten trekken.