vrijdag 23 maart 2018 | week 12
Home » Lezersschrijven » Pitbull en loslopers

Pitbull en loslopers

Sinds twee maanden woon ik weer in Berkel, nu met een 3-jarige hondje. Een pittig beestje dat je met regelmaat kort moet houden en daarom niet losloopt, maar waarmee nog nooit confrontaties zijn geweest, tot nu.
In onze derde week hier kwamen we in het (fietsvrije!) park evenredig aan de Componistenwijk een loslopende chika tegen. De mijne was kort aan de riem, dus je kunt geen kant uit. Gevolg is bijtende honden, de schrik en een tetanus voor mijzelf.
Vorige week kwam een, eerst nog aangelijnde, Amerikaanse pitbull achter ons aan, die het door kracht uiteraard won van zijn baasje en losschoot. Er was geen kwade opzet in het spel, zoals de politie zei, dat ben ik met ze eens. Maar het blijft een hond met uitgesproken karakter, die niemand houdt als hij er vandoor wil. Ik kan alleen maar zeggen dat we geluk hebben gehad met de schade aan onze hond. Iedereen weet hoe dit kan aflopen en de impact is sowieso groot.
De avond van dit schrijven komen we weer een loslopende terrier tegen. Deze richt zich gelukkig op een andere hond die naast ons loopt, waardoor de onze weg kan duiken en opgetild kan worden. Want bang is ie zeker en nog steeds herstellende van zijn wonden. Overigens hoop ik dat we deze gedragsproblemen weer weg krijgen. Dit alles kost tijd, verdriet, geld en spanning tijdens het wandelen.
Baasjes, besef wat je anderen aandoet met loslopende honden van een bepaald ras. En besef ook welke hond je neemt, als je deze fysiek niet onder controle kan houden in geval van nood.

Peggy
Berkel en Rodenrijs
(achternaam bij de redactie bekend)

Check Also

Verkeerslichten of fietstunnels

In de Heraut heb ik gelezen over de problematiek van de rotonde Oudelandselaan-Klapwijkseweg. In combinatie …