woensdag 23 mei 2018 | week 21
Home » Sport » Drie zusjes Vollering in de ban van fietsen en schaatsen

Drie zusjes Vollering in de ban van fietsen en schaatsen

‘Ik zou niet weten hoe het zonder is’

Drie zusjes Vollering in de ban van fietsen en schaatsen

Berkel en Rodenrijs – Er zijn sporters en sporters. De één vind het leuk eens per week , misschien wel een tweemaal, actief te zijn met hun sport. Echter er zijn er ook voor wie sport een niet meer weg te denken onderdeel van het dagelijks leven is. Of met de woorden van Demi Vollering te spreken. “Ik zou niet weten hoe het is om niet veel te sporten”. Demi Vollering (20), Nena (15) en de jongste Bodine (13) mag gerust een drietal genoemd worden voor de dagelijkse training meer een feest is dan dat er met afschuw naar gekeken wordt. Fietsen en schaatsen is een jaarrond bezigheid van de drie inwoonsters van Berkel en Rodenrijs.

Rien Kuyvenhoven

Ooit begonnen als jong rensters bij de vereniging Ahoy, waar de jongste Bodine nog steeds actief is behoort het oudste tweetal ondertussen tot de groep dames en nieuwelingen bij de Pijnackerse vereniging Restore die ook een belangrijke inbreng heeft uit Lansingerland. Het fietsen wordt in de winterperiode afgewisseld met schaatsen als leden van de schaatsvereniging Lansingerland.
Demi: “We zijn beide ook lid van de Lansingerland Talentengroep waar we in het winterseizoen driemaal per week trainen op De Uithof. We, Nena en ik, zijn ook afgelopen winter tot de groep IJsfaciliteiten gaan behoren waardoor we ook op zondag wedstrijden mogen rijden waar we de afgelopen winter tot veel persoonlijke records konden komen” . Vind je het allemaal veel fietsen en schaatsen en dan ook nog zo intensief? Demi: “Eigenlijk zou ik niet weten hoe het zonder al die trainingen is”.
Nena zegt dat de zusjes allemaal begonnen zijn met fietsen via de dikke banden race en dat ze het nog lang wil blijven doen de twee sporten. “Dit komt ook omdat we niet kunnen kiezen. Die afwisseling met die twee sporten maakt het ook zo mooi en leuk”. Weet de leerlinge van het Erasmus College in Zoetermeer. Beide rensters zeggen ook nooit bang te zijn als ze in het grote peloton rijden met of zonder afdaling.
Nena: “Als je bang bent kom je niet ver in deze sport”. Demi aanvullend: “We kunnen ook beide aardig klimmen. En dan is zo’n afdaling natuurlijk wel heel erg gaaf”.
De beide sportsters hebben zo ook hun eigen benadering en specifieke kenmerken hoe ze hun sport beleven. Nena zegt dat vooral de spanning voor wedstrijden haar aanspreekt hoe goed ze er ook mee om kan gaan. “Maar ook de wedstrijd onderling met andere fietssters tijdens de koers vind ik iets op zich zelf. Natuurlijk is het ook een ploegenspel. Maar als je dan andere rensters kan terug pakken die weg zijn geeft dat wel een stukje voldoening”
Demi: ‘voor mij vind ik het belangrijk de techniek te verbeteren. Ja en dan die snelheid zowel bij het schaatsen als bij het fietsen spreekt mij het meest aan. En wat ik wel heel gaaf vind is dat mijn trainer, Jos Westerman, bij het schaatsen ook de trainingsschema’s maakt voor mij in de zomer voor het fietsen”. Weet de renster die de studie Flouwer en Disign achter de rug heeft net als haar taemgenoot Merel Hofman die tevens haar collega is bij de Atelier Tuin in Pijnacker. “Zo kunnen we het werk wel een op elkaar afstemmen als zij moet rijden werk ik en andersom.
Beide rensters kunnen door het leeftijdsverschil in de categorieën die meestal een verschillend aanvangstijd hebben dus weinig met elkaar naar de wedstrijden en zijn dus aangewezen op de, naar hun zeggen, goede begeleiding die zij hebben bij hun ploeg Restore en het veel rijden door hun ouders.
Nena:” Er wordt veel voor ons gedaan door de begeleiding bij de ploegen. Ze doen veel voor ons van het masseren tot aan je rugnummer opspelden”.
De toekomst oftewel dit wielerseizoen geeft ook voor de inwoonsters van de Berkelse Kleihoogt verwachtingen.
Demi: “Ik ben eigenlijk een renster van de lange adem. Noemt het maar een diesel”. Nena: “We zijn beide niet echte sprinters. Daarom kijken we ook uit naar de beklimming met de schaats vereniging van de Mont Ventoux in Frankrijk deze zomer.
Het is een leuke onderneming. Net zoals ik dit jaar zal rijden in twee meerdaagse wedstrijden in België en Ierland. En ik hoop meer geluk te hebben in de Holland Lady’s Tour. Verleden jaar ben ik op de derde dag gevallen en brak mijn helm. Goed dat ik die op had, anders het ik het niet geweten en misschien niet meer op de fiets gezeten”.

Uitslagen

Afgelopen week heeft het drietal goede uitslagen gereden in de diverse wedstrijden. Nena kwam in de Omloop Van De Kleine Hein tot een verdienstelijke 21e plek. Bodine was actief in Alphen aan de Rijn en kwam als negende over de streep en was tevens het eerste meisje in deze koers.
De oudste van het drietal, Demi, ging voor de 140 kilometer in de Ronde van Gelderland en kwam van de 137 deelneemsters als 26e over de streep in deze wedstrijd waar slechts rond de zestig rensters het einde wisten te halen.

Check Also

Vier sponsoren voor Ballen in Berkel

Berkel en Rodenrijs - De start van Ballen in Berkel komt steeds dichterbij en het lijkt erop dat we vanaf 1 juni weer een paar heerlijke vrijdagavonden tegemoet gaan op de club. Met 32 gezellige ploegen, vier toffe dj’s én vier fijne sponsoren is er een fraaie basis voor een geslaagde vierde editie van deze 7x7-competitie. Vier sponsoren ja, voor elke vrijdagavond één.