maandag 19 maart 2018 | week 12
Home » fbpost » Voorjaarsmarkt Dorpskerk krijgt gratis voorjaarszonnetje

Voorjaarsmarkt Dorpskerk krijgt gratis voorjaarszonnetje

Voorjaarsmarkt Dorpskerk krijgt gratis voorjaarszonnetje

Berkel en Rodenrijs – Met een temperatuur aan de wat lage kant, maar wel begeleid door een schraal zonnetje, startte zaterdag 29 april de Voorjaarsmarkt, ook dit jaar georganiseerd door de Stichting Vrienden van de Dorpskerk. De stichting zet zich in voor het behoud van deze prachtige kerk.

John Hofman

Reeds vroeg in de nog koude ochtend werden de kraampjes door vrijwilligers opgezet en vanaf tien uur ‘bemand’ om de producten die er op lagen aan de man te brengen. Wat het eerste opvalt als je het kerkplein op komt is de fleurige bloemenstal. De mooie kleuren van de bloemen lokken de kopers naar deze voorjaarsmarkt, want na het boodschappen doen wil je toch wel thuiskomen met een mooi boeket. Maar er waren meer producten dan alleen bloemen te koop, zoals mooi geborduurde kussens en badlakens. De lotenverkoop met bijna altijd prijs liep goed. Men kon de prijs direct mee naar huis nemen, maar vaak hoorde je mensen tevoren al zeggen: “Ik win toch nooit wat”. Pleister op de wonde was, dat het voor het goede doel is! In het voorste gedeelte van de kerk kon men een kopje koffie drinken of een kop soep verorberen en even gezellig bijpraten.
Het team van de Stichting Vrienden van de Dorpskerk kan ook dit jaar terugkijken op een mooie dag.

Check Also

Mooi geflest voor Ghana

Bergschenhoek - Docenten en leerlingen van het Wolfert Lyceum hebben op donderdagavond 8 maart het toneelstuk 'Goed geflest' opgevoerd. Diezelfde dag, van 16.00 tot 17.00 uur, vond de Ghana-markt plaats. Een gezellige markt waar leerlingen uit de tweede klas koekjes, cakejes, armbandjes, spullen uit Ghana en allerlei andere originele dingen verkochten.