zaterdag 16 februari 2019 | week 07
Home » fbpost » Virtual aanwezig in de dug-out

Virtual aanwezig in de dug-out

Enquête via website van De Heraut in te vullen

Virtual aanwezig in de dug-out

Bleiswijk – Als het aan Bleiswijker Wim Sangers ligt heeft iedereen binnen afzienbare tijd de mogelijkheid om live een sportwedstrijd thuis te volgen vanaf de bank. Wim, zelf fanatiek middenvelder bij het eerste van Soccer Boys, doet onderzoek naar het volgen van sportwedstrijden via de zogenaamde Virtual Reality (VR) bril. Wim is op dit moment bezig met afstuderen aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Zijn master in Business Information management wil hij afsluiten met een onderzoek naar het gebruik van een VR bril.
Wim vertelt enthousiast: “Het onderzoek moet aantonen of de Nederlandse markt, de consument, toekomst ziet in het beleven van sportwedstrijden met behulp van een VR-bril. Stel je eens voor dat je naast Giovanni Bronckhorst in de Kuip zit. Uiteraard is dat wat je ziet afhankelijk van de plek van de camera’s in het stadion.”
Wim heeft dit onderwerp gekozen omdat hij zelf een enorme sportliefhebber is. “Ik kijk graag NBA (Amerikaans basketbal) wedstrijden. Daar worden al VR brillen ingezet. Ook tijdens de Olympische spelen vorig jaar waren sommige wedstrijden virtual te bekijken.”

Diverse modellen

Er zijn op dit moment vanaf € 15,- VR brillen te koop, waarin een smartphone geplaatst kan worden. Via een speciale app of via YouTube en internet zijn dan filmpjes te bekijken. Makelaars gebruiken dit om toekomstige kopers te enthousiasmeren voor een huis en grote steden om reizigers te interesseren voor hun centrum. De duurdere modellen werken zonder telefoon. “Het leuke van een VR Bril is dat je zelf bepaalt waar je naar kijkt. De kijker kan focussen op het publiek of op een favoriete speler. Hij wordt de regisseur. Het beeld schuift mee met de richting waar je naar kijkt. Nadeel is dat de sfeer mist, de kijker zit in zijn eigen bubbel zonder publiek,” aldus Wim. “Het zou leuk zijn als dit onderzoek leidt naar iets wat ik na mijn studie kan oppakken, want sport is het leukste wat er is.”

Doe mee!

Om het onderzoek een representatieve steekproef te laten zijn heeft Wim 400 mensen nodig die zijn enquête invullen. Geïnteresseerden kunnen op website van De Heraut via deze link en een QR code de enquête online invullen. Onder de inzenders wordt een VR bril verloot.

SV_3L4hn2VqS3qtstT-qrcode

Check Also

Zeer geslaagde Week van de Poëzie

Bleiswijk - De Week van de Poëzie is een doorslaand succes geworden. Ze begon donderdag 31 januari al in Ontmoet! in Bergschenhoek, met gemeentedichter Mark Boninsegna en collega dichters, versterkt door kunstenaars van Kunstbreak in Berkel en Rodenrijs, die op basis van het thema/gedicht een kunstwerk hadden gemaakt. Hoogtepunt was de Literaire lunch in Theater 't Web. Hier genoot een flink aantal deelnemers van prachtige gedichten van bekende dichters. De bekende schrijver/dichter Jan Terlouw was de kers op de taart tijdens de lunch.

Geef een reactie