zondag 20 mei 2018 | week 20
Home » Nieuws » Theater Vlammen zet met plezier ‘Kamer 13’ op de planken

Theater Vlammen zet met plezier ‘Kamer 13’ op de planken

Theater Vlammen zet met plezier ‘Kamer 13’ op de planken

Lansingerland – Theater Vlammen heeft zaterdag 8 en 9 april in de aula van Melanchthon Bergschenhoek de voorstelling ‘Kamer 13’ van Hélène Kennepohl opgevoerd. Hierin spelen kinderen in de leeftijd van 8 tot 17 jaar een voorstelling over het geheim van kamer 13 in hun hotel. Dit jaar werd er samengewerkt met Jay’s Place, waarvan twee zangeressen en twee dansgroepen optraden.

Sjoerd Keizer

Op de zonnige zondagmiddag zat de aula van Melanchthon Bergschenhoek goed vol. Het publiek luisterde ademloos naar de voorstelling, totdat er iets grappigs gebeurde. Gegniffel nam dan de aula over.
Tijdens een goocheltruc van een van de acteurs leefde het publiek extra op. De goochelaar had een houten konijn voor zich. Eerst was het konijn wit, na omdraaien bruin. Het publiek reageerde: “Ja, je draait hem gewoon om!”. Na nog een keer draaien leek de truc helemaal doorzien. Maar niets bleek minder waar. De goochelaar haalde het konijn uit de houder en liet de andere kant zien, waar een clown op te zien was. Het publiek was verbaasd, de goochelaar zichtbaar blij en tevreden.
Maar niet alleen de goochelaar kreeg de lachers op de hand. Ook de kinderen verkleed als rendieren, die steeds achtervolgd werden door de jager, waren populair. Bert en Ernie, de twee die het hotel van kamer 13 draaiende moesten houden, vielen ook in de smaak.

Op eigen niveau schitteren

Hélène Kennepohl, die de leiding had over de voorstelling, is tevreden over het verloop van de twee opvoeringen. “Zaterdag was het wat drukker, maar dat komt denk ik door het zonnige weer van vandaag (zondag 9 april, red.). Natuurlijk zijn er veel familieleden aanwezig van de acteurs, maar er zijn ook mensen die zelf gewoon een kaartje hebben gekocht zonder dat ze een van de acteurs kennen.
Ons doel van deze voorstelling is dat iedereen op zijn eigen niveau schittert. Het is niet alleen maar presteren tijdens de voorstelling, maar ook leren omgaan met plannen, stress en teleurstellingen. We zijn sinds januari bezig met de voorbereidingen en we hebben ontzettend veel plezier gemaakt. Vorig jaar hebben we een maatschappelijk thema aangekaart, maar dit jaar wilden iedereen vooral iets grappigs maken. Ze hebben zelf ook stukken verzonnen, wat ik heel knap vind. Het is daarom ook meer hun eigen opvoering geworden.”

Check Also

Burgeriniatief het labyrint bijna voltooid

Berkel en Rodenrijs - In 2017 werd een burgerinitiatief van Koos Zijlstra beloond door de gemeenteraad met een startsubsidie. Dit was de eerste stap naar de realisatie van zijn idee; de aanleg van een labyrint in het Annie M.G. Schmidtpark. Op zaterdag 26 mei zal het labyrint geopend worden. Maar hoe kwam het tot stand?