woensdag 21 maart 2018 | week 12
Home » fbpost » Streekmarkt ‘Het Beste van Berkel’ schot in de roos
er was informatie over de producten en ook werd een bakje met daarin verschillende producten uit Lansingerlandse kassen te koop aangeboden.

Streekmarkt ‘Het Beste van Berkel’ schot in de roos

Streekmarkt ‘Het Beste van Berkel’ schot in de roos

Berkel en Rodenrijs – Na vorig jaar enkele keren aan de Esdoornlaan gestaan te hebben werd de streekmarkt ‘Het Beste van Berkel’ zaterdag 8 april voor de eerste keer in Berkel Centrum georganiseerd. Een schot in de roos, zo bleek.

Trees Borkus-Henskens

De gehele dag door liet een groot aantal bezoekers zich verrassen met het versaanbod uit de eigen regio. Kinderen konden schapen aaien en vertroetelen en bovendien scheen de zon die dag uitbundig wat de sfeer rond de oude dorpskerk er nog plezieriger op maakte.
Lokale ondernemers presenteerden tussen elf en vier uur streekproducten uit de regio. Met als motto ‘Wat je van dichtbij haalt is lekker’ kon bij tal van kramen worden geproefd, bij alle kramen konden producten worden gekocht, er was informatie over de producten en ook werd een bakje met daarin verschillende producten uit Lansingerlandse kassen te koop aangeboden. “Ik moet straks op visite en ik hoef niet lang te zoeken naar iets leuks,” aldus een van de bezoekers die al wandelend langs de kramen besloot een bakje met Lansingerlandse producten als verrassing mee te nemen.

Goed ontvangen

De bezoekers reageerden enthousiast. Zo enthousiast zelfs, dat het Fruitboertje – dat naast verse rabarber en leuke planten ook de eerste Berkelse aardbeien aanbood – al snel door de voorraad heen was. De stapels komkommers slonken snel, de schapenkaas werd gewaardeerd (voor veel proevers was het de eerste keer dat ze schapenkaas aten), de lucht van de barbecue met topvlees van De Koning was tot ver in het centrum te ruiken en maakte hongerig, zo bleek uit de kring die zich er constant omheen vormde. Planten en bloemen in verschillende vormen en kleuren, een kraam waar windmolentjes op stokjes werden uitgereikt om bezoekers attent te maken op Nieuwe Lansinger Stroom, unieke producten van de enige kaasboerderij van Lansingerland en zelfgemaakte droge worsten; Berkel Centrum bruiste en de bezoekers hadden het helemaal naar hun zin. Ook de jongere bezoekers, want Scouting ASG bouwde een klimmuur waar iedereen tegenop mocht klimmen. De kinderen konden tevens creatief aan de slag.

Prijswinnaars

Op de Facebookpagina van Berkel Centrum kon iedereen kans maken op één van de vijf ‘Het Beste van Berkel’ pakketten. Zaterdagmiddag werden de prijswinnaars uitgenodigd hun pakket in ontvangst te komen nemen. Dat waren Ineke Pouw, Dennis Havenaar, Linda de Groot, Jolanda Koot en Helma Keijzer.

Check Also

Concert at the Park spettert de tent uit

Lansingerland - Het 40-jarig bestaan van de Lansingerlandse Ronde Tafel 136 zal niet licht worden vergeten. Met een feest dat zijn weerga niet kende en waar duizenden gasten van hebben genoten. Wie geen kaartje kocht voor het zaterdag 17 maart georganiseerde grote feest in de tenten op het evenemententerrein in het Annie M.G. Schmidtpark kon soms gratis meegenieten van de optredens van de artiesten, want die waren in de directe omgeving te horen; iedereen feestte mee!