zondag 20 mei 2018 | week 20
Home » Nieuws » BVCB kan vrije zaterdag vergeten

BVCB kan vrije zaterdag vergeten

Trainer Melvin Boel: “Dit zullen ze weten”

BVCB kan vrije zaterdag vergeten

Bergschenhoek – De wedstrijd tussen BVCB tegen Pelikaan zou voor aansluiting moeten zorgen op de top van de tweede klasse en eventueel een plaatsje in de nacompetitie. De 1-2 nederlaag duwde de ploeg van BVCB-trainer Melvin Boel echter weer in een figurantenrol.

Rien Kuyvenhoven

Melvin Boel is waarschijnlijk niet eerder zo snel na een wedstrijd de kleedkamer uit gelopen. De trainer van BVCB had in de rust al genoeg gezegd over de manier waarop zijn spelers de wedstrijd hadden benaderd. Woorden na afloop zouden hier volgens hem niets meer aan kunnen veranderen. “Maar ze zullen het weten”, gaf hij als een statement op wat deze week tijdens de trainingen komen gaat. “Willen ze op zaterdag niet voetballen dan ook niet doordeweeks. Niet te filmen wat een wanvertoning.” Terwijl hij in de bestuurskamer van de club nog een consumptie nam zat hij soms stil voor zich uit te staren en was de boosheid van zijn gezicht af te lezen.

Armetierig voetbal

“Als je in deze fase van de competitie nog niet beseft hoe belangrijk deze wedstrijd is dan ben je niet goed met je sport bezig. Allereerst had je bij winst zo goed als zeker een nacompetitieplaats veilig kunnen stellen. Daarnaast zou een kampioenschap dichterbij zijn gekomen nu koploper Heerjansdam de punten aan zijn tegenstander heeft moeten laten. Maar dan moet je niet zo voetballen als we vanmiddag gedaan hebben”, kwam hij mopperend tot deze conclusie.
De toeschouwers op De Sporthoek zullen in de eerste helft meer genoten hebben van het voorjaarszonnetje dan dat de wedstrijd kon boeien. De vorig jaar nog in de eerste klasse uitkomende ploeg uit Zwijndrecht, maar ook BVCB lieten alleen zien hoe het eigenlijk niet moest. Armetierig voetbal zonder noemenswaardige kansen voor beide ploegen. BVCB kreeg twee kansjes toen Michael de Rooy uit een hoekschop zijn inzet over zag gaan. En in de rebound schoot Jeffrey Bos de bal over. Daarvoor had De Rooy ook met een kopbal, voorzet Yousif de Kock, het doel te hoog gezocht.
In de tweede helft sloeg Pelikaan toe. Twee maal kwamen de gasten voor het doel van Wesley van der Molen. Tweemaal ook mocht hij de bal uit het net halen. Want dat betreft was Pelikaan zeer effectief bij het benutten van de mogelijkheden.
En het voetbal van BVCB? Het was allemaal net niet. Rob Rutten kreeg een kansje, maar zag de bal na een vrije trap via de binnenkant van de paal weer in het veld terugkomen.
De doelpunten van Sharog Sasani en Anour Said waren deze wedstrijd de ‘hoogtepunten’ van de middag. Kansen kreeg BVCB pas in blessuretijd toen eerst invaller Bob Verweij tegen de doelman schoot en Rob Rutten de lat zou beroeren. Eerstgenoemde mocht enkele seconden voor tijd de eer voor de thuisclub redden.
Het zou de gemoedstoestand van Melvin Boel niet veranderen. Een vrije zaterdag komend vrij weekeinde? “Nee, lekker trainen.”

Check Also

Burgeriniatief het labyrint bijna voltooid

Berkel en Rodenrijs - In 2017 werd een burgerinitiatief van Koos Zijlstra beloond door de gemeenteraad met een startsubsidie. Dit was de eerste stap naar de realisatie van zijn idee; de aanleg van een labyrint in het Annie M.G. Schmidtpark. Op zaterdag 26 mei zal het labyrint geopend worden. Maar hoe kwam het tot stand?