woensdag 21 maart 2018 | week 12
Home » fbpost » Locaties Sprank Lansingerland krijgen nieuwe auto
De blauwe

Locaties Sprank Lansingerland krijgen nieuwe auto

Locaties Sprank Lansingerland krijgen nieuwe auto

Bergschenhoek – Bij de woon- en zorgstichting Sprank in Bergschenhoek is het een spannende dag. De bewoners krijgen namelijk nieuw vervoer. Op het moment dat de nieuwe bolide de hoek om komt, protesteren de bewoners luidkeels. De auto zit vol met deuken en is veel kleiner dan de vorige.

Marcel van der Meulen

Wat een groot feest had moeten zijn dreigt in een mineur te eindigen als de bewoners wordt wijsgemaakt dat ze voortaan in een klein blauw autootje naar de dagbesteding worden gebracht. Er klinkt: “dit kan toch niet?” en “daar passen we nooit in”. Een enkeling laat zich niet kennen en zegt al lang tevreden te zijn als de rolstoel er maar in past.

Extra zitplaatsen

Dan komt de aap uit de mouw als het om een vervroegde 1-aprilgrap blijkt te gaan. De nieuwe auto; een ruime Ford Galaxy komt luid toeterend de hoek omrijden. De bewoners kijken met veel bewondering toe. De nieuwe auto moet de oude Ford Connect vervangen. De bewoners hebben met de nieuwe auto twee extra zitplaatsen, meer laadruimte, een ruimere instap en een trekhaak. Iedereen wil daar wel een proefritje mee maken.
De nieuwe auto is mogelijk gemaakt door Stichting bus die de sponsoren voor de auto bij elkaar hebben gehaald. Veel moeite kostte het de stichting niet om de sponsoren te overtuigen van het nut van een nieuwe auto en Van Dijk/Schouten, Univé, Van der Lugt en Milieu Express zorgden samen met een eigen bijdrage van de bewoners voor twee splinternieuwe auto’s voor beide locaties van Sprank in Lansingerland.
Wim van Apeldoorn, coördinator van een woongroep in Sprank Bergschenhoek, was verrast dat de nieuwe auto zo snel geregeld kon worden. “De ene week zegt de stichting zich in te gaan zetten voor een nieuwe auto en een week later konden we het eerste ritje er al in maken. Echt geweldig”, zegt hij. “Met de nieuwe auto kunnen we meer bewoners tegelijk meenemen op stap en zullen ze met meer comfort vervoerd worden.”
Met de auto worden de bewoners op zondag naar de kerk gebracht, maken ze uitstapjes naar verschillende plekken, kunnen ze op de dagbesteding komen en wordt door het personeel boodschappen gedaan en oud papier weggebracht.

Cadeaus

Nadat de bewoners een testritje hebben gemaakt, is het tijd voor koffie en thee. De sponsoren moeten ook mee, want de bewoners hebben nog een kleine verrassing. Bij binnenkomst in de zaal wordt de verrassing eigenlijk al blootgegeven als de sponsoren worden begroet met flessen wijn en ingepakte dozen met cadeaus. Veel tijd om de cadeaus uit te pakken en de koffie op te drinken is er niet, want er moet nóg een testrit worden gemaakt.

Check Also

Concert at the Park spettert de tent uit

Lansingerland - Het 40-jarig bestaan van de Lansingerlandse Ronde Tafel 136 zal niet licht worden vergeten. Met een feest dat zijn weerga niet kende en waar duizenden gasten van hebben genoten. Wie geen kaartje kocht voor het zaterdag 17 maart georganiseerde grote feest in de tenten op het evenemententerrein in het Annie M.G. Schmidtpark kon soms gratis meegenieten van de optredens van de artiesten, want die waren in de directe omgeving te horen; iedereen feestte mee!